Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Hoe kan ik de boete berekenen bij het oversluiten van mijn hypotheek?

 • De boete voor het oversluiten van je hypotheek kun je in veel gevallen niet zelf berekenen via internet. Elke geldverstrekker heeft namelijk een eigen manier van het berekenen van een de boete en daar houden de online rekenprogramma's geen rekening mee. Dus mocht je besluiten te willen oversluiten, laat dan altijd een persoonlijke berekening maken. 

  Boete terugverdienen

  Een adviseur rekent voor je uit hoe hoog de boete is bij jouw geldverstrekker, houdt rekening met de andere kosten van oversluiten en hij of zij berekent wanneer je al deze kosten weer terugverdiend hebt. Zo weet je direct of een overstap voor jou de moeite waard is.

  Past de hypotheek nog wel bij jou? 

  Natuurlijk kijkt een adviseur verder dan dat. Hij of zij zoekt ook voor je welke nieuwe voorwaarden voor jou gunstig zijn. Is het bijvoorbeeld goed om niet alleen van hypotheekaanbieder te wisselen, maar ook voor een andere hypotheekvorm te gaan? Misschien is er gezinsuitbreiding op komst of heb je verbouwingsplannen? Dat zijn maar een paar van de redenen om e een hypotheek aan te passen.

  Een adviseur kijkt dus niet alleen naar wat je op de korte termijn kunt winnen met overstappen, maar ook naar wat jouw plannen op de lange termijn zijn. En hoe jouw hypotheek daar het beste bij past. 

   

Heeft deze informatie je geholpen?