Wat zijn de voor- en nadelen van hybride hypotheekvormen?

Met deze hypotheekvorm bedoelen we een combinatie van een spaar- of beleggershypotheek. Tijdens de looptijd kan dit aangepast of veranderd worden.

Voordelen hybride hypotheekvormen

Het voordeel van hybride hypotheekvormen is dat ze tijdens de looptijd aangepast kunnen worden aan je persoonlijke situatie. Als de rente bij het afsluiten laag was en daarna oploopt, kun je bijvoorbeeld besluiten om meer premiegeld in de spaarhypotheek te storten. Of als het beleggingskapitaal tegen het eind van de looptijd behoorlijk is aangegroeid, kun je besluiten alles in de spaarhypotheek onder te brengen. Op deze manier heb je steeds zeggenschap over wat er met je geld gebeurt.

Nadelen hybride hypotheekvormen

Ondanks dat je met deze flexibele producten veel zelf in de hand hebt, is het belangrijk om te kijken welke kosten de geldverstrekker in rekening brengt. Van de premie die je betaalt, worden verschillende kosten afgetrokken. Het verschilt nogal per geldverstrekker hoeveel van je geld werkelijk wordt geïnvesteerd. Dit heeft uiteraard consequenties voor het rendement dat je wilt behalen.

Lees ook:

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback