Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Starterslening

Een starterslening is een aanvullende hypotheek van gemeente, provincie of woningcorporatie. De starterslening is geen subsidie, maar een lening die je moet terugbetalen naast je normale hypotheek. Maar met een starterslening kan een duurder huis wel ineens bereikbaar zijn.

 

De starterslening dicht namelijk het gat tussen de hypotheek die je van de bank krijgt en de aankoopkosten van het huis dat je op het oog hebt.

 

Eerste drie jaar geen rente en aflossing

Sommige instanties verstrekken alleen startersleningen voor nieuwbouw, andere ook voor bestaande woningen. Verhuis je, dan is een lening soms toch mogelijk.

 

Voor wie is een starterslening?

De naam zegt het al: voor de starters op de woningmarkt. Maar wie er exact in aanmerking komen, dat verschilt per aanbieder. De voorwaarden zijn per gemeente, provincie of woningcorporatie anders.

 

Starterslening afsluiten

Direct een starterslening afsluiten? Welke woonwens je ook hebt, een financieel adviseur kan in een vrijblijvend gesprek je wensen inventariseren en helpt je bij het kopen van een eerste huis. Een kennismakingsgesprek is trouwens kosteloos en vrijblijvend.

 

Maak een afspraak

 

 

Hoe werkt hypotheekadvies?

In vijf stappen naar een passende hypotheek
Lees meer

Stel je vraag

Deel deze pagina