Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Wijziging overlijdensrisicoverzekering binnen bestaande NHG-hypotheek

Per 1 januari 2020 zal de verplichting van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voor bestaande NHG-hypotheken komen te vervallen. Deze wijziging kan daarom een goede reden zijn om je bestaande ORV in het nieuwe jaar na te kijken. 

 

Het is misschien zinvol om de verpanding, afhankelijk van de medewerking van jouw geldverstrekker, te laten vallen. Je huidige ORV zou zomaar elders goedkoper gesloten kunnen worden, maar dit kan wel afhankelijk zijn van je leeftijd, gezondheid en BMI. Huis & Hypotheek raadt het hoe dan ook af om de ORV zonder meer op te zeggen, mede omdat de ORV het financiële risico van overlijden afdekt. 


Maar waarom een ORV?

Een ORV dekt het financiële risico van overlijden af gedurende de looptijd van de polis. Als je vóór de einddatum van de verzekering komt te overlijden, wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden door jouw verzekeraar. Het kan verstandig zijn om een ORV te hebben als je bijvoorbeeld een gezin hebt of met zijn tweeën bent. Om de hoogte van een ORV te bepalen, wordt rekening gehouden met vragen als ‘Hoe hoog is het nabestaandenpensioen?’ en ‘Is het inkomen of spaargeld van de achterblijvende partner voldoende om in het huis te kunnen blijven wonen?’. Als je kinderen hebt, kan het zo zijn dat de achterblijvende ouder wellicht minder moet gaan werken of de kosten voor de kinderopvang gaan omhoog. Ook voor alleenstaanden kan een ORV belangrijk zijn als je kijkt naar de financiële gevolgen van een vroegtijdig overlijden. Dit met name voor de nabestaanden.


Laat je verder informeren! 

 

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

De woontrends van 2020

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk nieuwe woon- en interieurtrends. Heb je daarom ook zin om het interieur weer eens lekker om te gooien? Kijk dan mee naar een aantal trends van 2020 die wij alvast voor jou op een rijtje...

Het financieren van een duurzaam huis: Hoe doe ik dat?

Een energiebesparend huis is niet alleen voordelig voor het klimaat, maar ook voor jouw portemonnee. Doordat je geld bespaart op stookkosten, wordt jouw energierekening lager. Op lange termijn kan dit erg voordelig zijn,...