Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Voordelen aankoopmakelaar bij kopen woning

Ook bij het kopen van een huis kun je gebruik maken van de diensten van een makelaar. Deze aankoopmakelaar helpt je bij alle stappen rond de aankoop. Zo bezichtigt hij samen met jou de woning en onderhandelt hij over de prijs. Welke voordelen heeft een aankoopmakelaar nog meer?

 

Kennis van de buurt

Een goede aankoopmakelaar kent de lokale huizenmarkt. Zeker als je een huis wil kopen in een andere stad is dat handig. Ook wanneer je in de buurt blijft wonen, vindt een aankoopmakelaar sneller huizen die bij jouw woonwensen passen. 


Snel verliefd op een huis?

Ben je snel erg enthousiast bij het bezichtigen van een huis? Dan is het lastig om objectief te blijven. Een aankoopmakelaar kijkt met een neutrale blik naar het huis. Na de bezichtiging wijst hij je op mogelijke gebreken. Misschien waren die jou niet opgevallen. Zo kan hij je behoeden voor onverwachte tegenvallers en onderhoudskosten.

Verschil vraagprijs en jouw bod

De aankoopmakelaar kan goed inschatten wat een goed bod is voor het huis dat je op het oog hebt. Niet alleen de ligging en staat van het huis bepalen een reële vraagprijs. Groeit de woningmarkt en heb je veel concurrentie van andere mogelijke kopers, dan is er minder onderhandelingsruimte. Ook de reden voor de verkoop kan gevolgen hebben voor de prijs. Allemaal zaken waar een aankoopmakelaar rekening mee houdt. 

Onderhandelen en check koopcontract

Onderhandelen bij het kopen van een huis doe je niet elke dag. De aankoopmakelaar heeft daar wel veel ervaring mee. Namens jou kan hij de prijs en de voorwaarden zo scherp mogelijk uitonderhandelen. Ook blijkt uit zijn aanwezigheid dat je een serieuze koper bent. Heb je veel concurrentie van andere kopers, zoals in grote steden als Amsterdam, dan kan dat net het laatste zetje geven.

 

Zijn de onderhandelingen succesvol gevoerd? Je aankoopmakelaar controleert tot slot het koopcontract voor je. Bijvoorbeeld op ontbindende voorwaarden en bepalingen die nadelig voor jou kunnen zijn.

 

Uiteraard bepaal je zelf of je bij het kopen van een huis kiest voor een aankoopmakelaar. Samen kun je vervolgens bepalen welke taken hij voor je uitvoert. Informeer vooraf goed naar de kosten. Voor deze kosten krijg je in ieder geval meer zekerheid en mogelijk een lagere koopprijs terug. 

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Overbieden: waar moet je rekening mee houden?

De tijd dat je als koper rustig de tijd kon nemen om een huis een aantal keer te bezichtigen en een bod onder de vraagprijs uit kon brengen, lijkt verleden tijd. In de Randstad is overbieden al langer eerder regel dan...

Regionale verschillen worden steeds groter

De huizenprijzen blijven stijgen. Vorig jaar betaalde je gemiddeld € 263.000,- voor een koopwoning in Nederland. Net als in de jaren daarvoor staan de duurste huizen in villadorp Bloemendaal. Daar kost een huis €...

De voor- en nadelen van de familiebank

Starters hebben het steeds moeilijker op de woningmarkt. Dat komt onder andere door de toenemende krapte, maar ook omdat je steeds minder mag lenen. Op dit moment mag je maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen. Om toch...