Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Verlaging NHG-grens van tafel

De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft voorlopig op €245.000. Op 1 juli aanstaande zou de kostengrens worden verlaagd naar €225.000. Maar door de gestegen huizenprijzen gaat dit niet door. Dit is goed nieuws voor huizenkopers!

 

Geschrapt

Na overleg tussen het Waarborgfonds Eigen Woning (WEW), de uitvoerder van de NHG, en minister Stef Blok van Wonen is deze laatste verlaging geschrapt. Naar vanaf 1 januari 2017 wordt de kostengrens, zoals het plan al was, afgestemd op de gemiddelde huizenprijs.

 

Nu de grens de rest van het jaar op € 245.000 blijft, betekent dat een huis maximaal zo'n € 231.000 mag kosten. Daar komen dan de bijkomende kosten (6%) nog bij. Als de verlaging wel doorgegaan was, had de vraagprijs zo'n € 20.000 lager moeten zijn.

 

Financieel vangnet

Een huis kopen met een hypotheek met NHG kan aantrekkelijk zijn. Je hebt doorgaans een lagere hypotheekrente en dus lagere maandlasten. Daarnaast kun je NHG zien als een soort financieel vangnet: de Stichting WEW staat in bepaalde situaties garant voor jouw lening.

 

Natuurlijk zijn er ook voorwaarden, de kostengrens is er daar één van. Ook betaal je 1% van het totale hypotheekbedrag: de borgtochtprovisie.

 

Meer weten?

Wil je weten of een hypotheek met NHG in jouw situatie een verantwoorde keus is? Je Huis & Hypotheek-adviseur kan het voor je uitzoeken.

 

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten