Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Verhuizen? Hypotheek meenemen kan duur uitpakken

Hypotheken met een lange rentevaste periode zijn erg populair. Zo heb je als koper van een huis zekerheid over de maandlasten. Wat is het gevolg als je al een hypotheek hebt en gaat verhuizen?

 

Voorwaarden verhuisregelingen verschillen


Allereerst even het probleem zelf. Wanneer je gaat verhuizen kun je meestal je hypotheek meenemen. De voorwaarden en de hypotheekrente blijven in dat geval gelijk na de verhuizing. Hoe dat gebeurt, is afhankelijk van de verhuisregeling die de geldverstrekker aanbiedt. Maar de voorwaarden verschillen echter flink en zijn niet altijd even duidelijk.

Van NHG naar niet NHG


Heb je nu een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en verhuis je naar een woning waarvan de koopsom te hoog is voor een NHG-hypotheek?  Meestal kun je dan je huidige rente meenemen en krijg je daarbovenop een opslag voor een niet-NHG hypotheek. Niet alle aanbieders zijn daar echter even helder over. Sommige geldverstrekkers bieden alleen hypotheken met NHG aan. Belangrijk dus om rekening te houden met je toekomstplannen als je een keuze maakt voor een bepaalde aanbieder. Overigens kun je ook gebruik maken van een verhuisregeling als je huidige woning nog niet is verkocht.

Heb je verhuisplannen?


De kans is groot dat jouw hypotheek al een tijd loopt. Voordat je verhuist, is het verstandig je goed te laten inlichten over de verhuisregeling van jouw huidige geldverstrekker. Onze hypotheekadviseurs kunnen samen met je bepalen of je hypotheek meenemen naar de nieuwe woning de beste optie is.

Lage hypotheekrente voordeel bij verhuizen


De hypotheekrente staat op dit moment veel lager dan enkele jaren geleden. Een hogere hypotheekrente meeverhuizen, wil je dus in de meeste gevallen niet. Door de lage hypotheekrente kan het zijn dat een andere geldverstrekker een interessanter hypotheekvoorstel heeft. In dat geval los je met de verkoopopbrengst de huidige hypotheek af en sluit je een nieuwe hypotheek bij een andere aanbieder.

 

Als je wilt verhuizen heeft dat gevolgen voor jouw hypotheeksituatie. Bij Huis & Hypotheek vergelijken we alle geldverstrekkers en bekijken we welk aanbod het best bij jouw wensen past. Loop voor meer informatie gerust eens binnen bij één van onze vestigingen.

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten