Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Tiny house: iets voor jou?

Een aantal jaar geleden is in Amerika de Tiny House Movement ontstaan. Ook Nederland is nu aan de beurt: Tiny House wordt een steeds groter en vaker gehoord begrip. Toch is voor velen onbekend wat die Tiny Houses dan precies zijn.

 

Klein maar fijn

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Tiny House een relatief kleine woning (net zoals de microwoning). Het is de bedoeling zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te leven, met zo min mogelijk middelen. Tiny Houses brengen een hoop voordelen met zich mee.

 

Als eerste is je huis verplaatsbaar. Hou je van reizen, maar ben je ook graag thuis? De Tiny Houses bieden een oplossing. Heb je een nieuwe baan, maar wil je geen nieuwe woning? Ben je toe aan een nieuwe omgeving? Neem je huis gewoon mee!

Daarnaast kunnen de Tiny Houses bijdragen aan rust in je hoofd. Je hebt minder ruimte, dus minder spullen. Zo raak je minder snel afgeleid. Je bent meer buiten en zal je meer bewust worden van de natuur.

Natuurlijk draag je met een Tiny House bij aan het milieu. Je leeft duurzamer, doordat je minder energie verbruikt.

 

In korte tijd schuldenvrij

Voor velen zijn de relatief lage kosten Tiny Houses een groot voordeel. Of je nu een lening afsluit of van te voren spaart en meteen koopt, het is mogelijk om binnen een korte tijd schuldenvrij een Tiny House te bezitten. Zo kun je je geld aan andere zaken besteden, bijvoorbeeld aan duurzaam en zelfvoorzienend leven door te investeren in zonnepanelen. Doordat je weinig kosten hebt aan je woning, hoef je minder te werken en kun je je tijd aan leukere dingen besteden: zoals vrienden en familie.

 

Wat nog veel mensen tegenhoudt, is het onbekende van de Tiny Houses. Ze zijn relatief nieuw en daardoor is de wet- en regelgeving soms onduidelijk. Toch is de beweging aan het groeien. Ben je benieuwd? Neem eens een kijkje op de Funda voor Tiny Houses.

 

Meer weten? Maak een afspraak!

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Expat mortgage

Are you an expat looking to buy a home in the Netherlands? Because of the complex housing market this can be quite a challenge. The many conditions there are for getting a mortgage aren’t helping either. Our independent...

Hypotheek voor senioren

Wanneer je met pensioen bent, wordt er gekeken naar je pensioeninkomen. Omdat dit meestal minder is dan een gemiddeld inkomen, kun je minder lenen. Ook heb je maar dertig jaar recht op hypotheekrenteaftrek. Dit zijn allemaal...