Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Reken jezelf niet te snel rijk

Snel, sneller, snelst. Verkopend makelaars maken deze dagen rap duidelijk dat je als geïnteresseerde koper niet te lang moeten wachten. Kom je te laat met een bod, dan maak je weinig kans, is de boodschap. Die grote haast vertroebelt je blik. Een hypotheek is soms snel geregeld. Maar om ook echt met een goed gevoel te kopen, is wat meer rust en aandacht nodig.

Veel woningeigenaren zien de laatste jaren de overwaarde op hun huis steeds verder toenemen. Dat is prettig als je gaat verhuizen. Je hebt wat te besteden en anders dan starters hoef je je minder zorgen te maken over de financiering of het bij elkaar sprokkelen van de kosten koper.

 

Overwaarde verdient overwegingen

Juist als je wat meer te besteden hebt, zijn je opties ook uitgebreider. Zet je de overwaarde in om wat groter te wonen? Gebruik je de overwaarde voor een lagere hypotheek met lagere lasten, of heb je andere plannen met het geld? Elk scenario heeft andere financiële consequenties. Zaken die een grote invloed hebben op de inrichting van je leven.

 

Als je een huis gaat kopen, bereid je dan goed voor. Zorg dat je de relevante financiële scenario's vooraf al hebt laten uitrekenen. Denk dan aan bijvoorbeeld de gevolgen van werkloosheid. Als je je toch gedwongen voelt om snel te handelen, dan ben je in ieder geval op de hoogte van de gevolgen. Een afgewogen besluit geeft een rustiger gevoel.

 

Alleen verhuizen als je het echt wilt

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet een vooruitzicht waarin iedereen in Nederland er op vooruit gaat in 2018. De koopkracht neemt dus toe, de hypotheekrente is laag én je hebt overwaarde op je huis. Je zou wel gek zijn als je nu niet verhuist, toch?

 

Wij geven onze klanten altijd mee dat een koophuis in de eerste plaats een plek is om te wonen. Dat klinkt misschien als een schot voor open doel. Maar in economisch goede tijden zoals nu, gaan ook steeds meer mensen het huis zien als een investering. Een manier om geld mee te verdienen. De ervaring leert dat waardevermeerdering prettig is, maar geen doel op zich.

 

Ook voordeel wanneer je niet verkoopt

Vermogensopbouw bereik je ook in je huidige woning als je aflost op je hypotheek. Bovendien profiteer je ook mee van een opgaande markt als je niet verkoopt. Op papier is je eigendom immers meer waard. Verhuizen moet je vooral doen omdat je het echt wilt. Een huis koop je in de eerste plaats om te wonen.

 

Het blijft lastig. Je wilt niet overhaast te werk gaan, maar steeds net achter het net vissen is ook niet prettig. Heb je plannen om nu of in de toekomst een huis te kopen? Onze financieel adviseur zet graag samen je kansen en mogelijkheden op een rij. Zo ben goed voorbereid en is het straks makkelijker om de vaart erin te houden bij de onderhandelingen.

 

Wellicht ook interessant?

 

Hoe zit het met dat oplopende tekort op de woningmarkt

 

Maak een afsrpaak 

Het eerste gesprek is gratis. 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Microwoning: iets voor jou?

Microwoningen. De naam zegt het al, kleine woningen van gemiddeld 114 vierkante meter per woning (volgens het CBS). Maar het kan nog kleiner. Uit cijfers van het CBS wordt duidelijk dat steeds meer starters en studenten die...

Tiny house: iets voor jou?

Een aantal jaar geleden is in Amerika de Tiny House Movement ontstaan. Ook Nederland is nu aan de beurt: Tiny House wordt een steeds groter en vaker gehoord begrip. Toch is voor velen onbekend wat die Tiny Houses dan precies...

Familiehypotheek

Door de hoge huizenprijzen en het beperkte woningaanbod is een huis kopen niet meer zo vanzelfsprekend. Voor starters is het lastig om op de huidige woningmarkt een hypotheek af te sluiten. Een familiehypotheek kan hulp...