Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Open Huizen Dag: tips voor kopers

Zaterdag 7 april is het weer NVM Open Huizen Dag! Dat houdt in dat je tussen 11.00 uur en 15.00 uur zonder afspraak, allerlei woningen kunt bekijken. Het grote voordeel is dat je vrijblijvend de sfeer kunt proeven en kunt ervaren hoe het is om in de woning van je keuze te wonen.

 

Ga jij op pad tijdens de Open Huizen Dag? Met deze 5 tips bereid je je voor:

 1. Hypotheek berekenen
  Selecteer huizen die qua prijs en locatie aan je wensen voldoen. Als je weet wat je kunt lenen, kun je gerichter zoeken. Bereken hier je maximale hypotheek of loop eens binnen bij Huis & Hypotheek.
 2. Wensen
  Stel een wensenlijst op. In welke buurt wil je het liefst wonen? Ben je op zoek naar een oud huis of naar nieuwbouw? Hoeveel slaapkamers heb je minimaal nodig? Wil je een huis waar je zo in kunt trekken of heb je tijd, geld en energie om te klussen? Welke voorzieningen wil je graag in de buurt hebben?
 3. Selectie
  Maak een selectie. Kijk op funda welke huizen meedoen met de NVM Open Huizen Dag. Bepaal vervolgens welke huizen je gaat bezichtigen en stippel een handige route uit. Houd het overzichtelijk en haalbaar.
 4. Onderzoek
  Rij in de week voor de Open Huizen Dag al een keertje langs de huizen die je gaat bezichtigen. Wat is je indruk van de buurt en de straat? Hoe is het ’s avonds in de wijk? Wat kun je vinden over het bestemmingsplan? Bedenk ook welke vragen je aan de eigenaar kunt gaan stellen. Zijn er verborgen gebreken? Hoe zit het met het energielabel? Hoe zijn de buren?
 5. Indruk
  Maak aantekeningen. Vaak weet je aan het eind van de dag nog wel hoe het huis voor je voelde. Maar hoe zat het ook al weer met het onderhoud van de woning? Of de afmeting van de tuin? Maak tijdens je bezoek aantekeningen, neem een meetlint mee en maak foto’s. Zo kun je de huizen die je hebt bezocht beter vergelijken. Als je serieuze interesse hebt in een woning plan je het beste een tweede bezichtiging in.

 

Ben jij op zoek naar een woning, of zit je nog in de oriëntatiefase? Dan is het goed om te weten wat je kunt lenen. Kom eens vrijblijvend praten bij met een van onze adviseurs. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

 

Maak een afsrpaak 

 

Het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening. 

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Files op de koopwoningmarkt

Over de koopprijs van een woning valt nog maar weinig te onderhandelen. Kopers betalen op steeds meer plekken in Nederland meer dan de vraagprijs. Groeiende overwaarde, de lage hypotheekrente, de aankoop van koopwoningen door...

Duurzaam wonen: Hoe financier jij dat?

Duurzaam wonen is een hot topic op dit moment en staat dan ook hoog op de agenda van politiek Nederland. Begin juli werden de hoofdlijnen van het nieuwe klimaatakkoord gepresenteerd. Het doel: De CO2-uitstoot moet in 2030 met...