Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Op vakantie dicht bij huis!

Volgens nieuwsbronnen zou zo’n beetje de helft van de Nederlanders niet op vakantie gaan deze zomer. Maar wie zegt dat een uitje binnen de Hollandse grenzen niet onder vakantie valt? Deze zomer biedt misschien wel de uitgelezen kans om eens de zwemflippers op zolder te laten liggen, de tolwegen met rust te laten en te verdiepen in de bijzondere natuurlandschappen van Nederland. Wij hebben al een aantal mooie plekjes voor jou uitgezocht.

Varen in de Weerribben-Wieden

Een labyrint van plassen en mysterieuze moerasbossen. Voor wie er even kort tussenuit wil, biedt deze plek de ideale gelegenheid om een bootje te huren, te fietsen of te wandelen. Wat bijzonder is aan deze omgeving, is de ruim 10.000 hectare aan laagveenmoerasgebied die ontstaan is door de turfstekers en rietsnijders van vroeger. Erg bekend is dit Nationaal Park helaas niet, maar wellicht heeft dat te maken met het nabijgelegen Giethoorn. Jazeker, ‘Het Venetië van het Noorden’ trekt voornamelijk in de zomer veel aandacht van toeristen die vanuit de hele wereld komen. Nu we deze zomer allemaal wat beperkter zijn om te reizen, zou dit idyllische dorpje zeker de moeite waard kunnen zijn om te bezoeken.

 

 

De TV-tas eilandhoppen

De Waddenzee heeft niet zomaar zijn plek verdiend op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is namelijk één van de grootste getijdengebieden ter wereld. Het ene moment waan je je over kilometers lange wadplaten, het andere moment zie je niks anders meer dan zee. Dit natuurverschijnsel is bijzonder en maakt dat maar een klein aantal dieren en planten hier kunnen overleven. Mocht je dus de Waddeneilanden willen afgaan, dan weet je in ieder geval welke activiteit je te doen staat. Bang voor natte voeten? Op het binnenland is natuurlijk nog veel meer te doen. Zo zou je alle vuurtorens kunnen bewonderen die op ieder eiland gestationeerd zijn. Op Terschelling is bijvoorbeeld de oudste vuurtoren van Nederland te vinden uit 1594!

 

 

Grote grazers in Zuid-Kennemerland

Klim een duintop op en kijk uit over de verschillende natuurlandschappen van dit Nationaal Park. Ten westen van de stad Haarlem ontsnap je even uit de drukke Randstad en kan je jouw welverdiende rust vinden tussen de grote grazers. En wat voor grote grazers! Niet alleen Konikpaarden, Schotse hooglanders en damherten kun je in dit park spotten. Ook de grootste landzoogdieren van Europa: Wisenten. In 2007 zijn deze dieren uitgezet in het park om uitvoerig te worden onderzocht op hoe zij leven binnen het Nederlandse landschap. In het park bevinden zich tevens zo’n 40% van alle plant- en diersoorten in Nederland! Een unieke plek voor de natuurliefhebber.

 

 

De Fryske Marren

Tussen het Lauwersmeer en het IJsselmeer vind je tientallen grote en kleine meren. Dit is het Friese Merengebied. Wat uniek is aan deze meren, is dat zij allen met elkaar verbonden zijn. Zo zorgt deze aaneenschakeling van meren voor uitstekende vaarroutes en mooie fietsverbindingen. Je hoeft dus geen fanatieke zeiler te zijn om je in Friesland te kunnen vermaken! Daarnaast zijn er genoeg kleine dorpjes om een korte pitstop te maken die bestaat uit een lekker bakje koffie. En natuurlijk om even op te laden in het zonnetje die schittert op het water.

 

 

Dwalen op De Hoge Veluwe

Met 5.400 hectare aaneengesloten bossen en heidevelden, mag dit Nationaal Park natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Hoge Veluwe is een bijzonder natuurgebied in Nederland en waarschijnlijk ook één van de bekendste. Maar naast de verschillende soorten landschappen, zijn er in de buurt ook genoeg culturele activiteiten te doen. Zo is het Kröller-Müller Museum in de buurt van het park gevestigd waar je de één na grootste Van Goghverzameling ter wereld kan treffen. Bij dit museum hoort een beeldentuin met ruim 160 sculpturen van bekende kunstenaars. Dit museum heeft dus niet voor niets internationale bekendheid!

 

 

 

Reisverzekering bij Huis & Hypotheek

Naast kennis over verschillende financiële vraagstukken, kunnen de adviseurs van Huis & Hypotheek jou ook helpen bij het kiezen van een reisverzekering die bij jouw vakantie past! 

 

Maak direct een afspraak


Het eerste gesprek is altijd gratis 

 

 

 

Bronnen afbeeldingen
https://www.visitoost.nl/Het-beste/298/tips-om-te-doen-in-Nationaal-Park-Weerribben-Wieden/ 
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/natuurgidsschrijver-dirk-hilbers-laat-je-de-wadden-zien-zoals-je-ze-nog-nooit-zag~b42d28ac/
https://www.np-zuidkennemerland.nl/4301/doen/wisenten-spotten 
https://www.eigenwijzereizen.nl/fietsvakanties/nederland/gaasterland-en-friese-meren.html 
https://doorderodebril.nl/2016/10/kroller-muller-kunstenaars-op-de-hoge-veluwe/ 

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Wijzigingen woningmarkt per 1 januari 2021

Zeg starters en huiseigenaren, hebben jullie goed opgelet met Prinsjesdag? Inderdaad geen gouden koets dit jaar, maar de wijzigingen die voorgesteld zijn door het kabinet, zijn er door alle omstandigheden niet minder om...

Verlies geen tijd, geld en energie meer; isoleer!

De zomer is alweer bijna voorbij en de koudere wintermaanden staan op ons te wachten. Dus stel je eens voor… Buiten regent het, maar binnen vertoef jij in een heerlijk warm en knus huis. En dat zonder hoge stookkosten! Want...

Het financieren van een duurzaam huis: Hoe doe ik dat?

Wil je een huis dat in de zomer koel blijft en in de winter warm? Denk dan eens aan een investering in verduurzaming van jouw huis. Door goede isolatie wordt jouw energierekening lager. Op lange termijn kan dit erg voordelig...