Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Jouw tuin of balkon lenteklaar maken doe je zo!

We verlaten alweer bijna deze natte winter en ruilen die in voor een seizoen vol bloei en aangename temperaturen: de lente! Het is daarom nu een mooi moment om jouw groene vingers te gebruiken en de tuin (of het balkon) eens flink onder handen te nemen. En natuurlijk heeft Huis & Hypotheek een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je dit het beste kan aanpakken.

 

Een grote schoonmaak

Voordat je je tuin kan volstoppen met verschillende mooie bloemen en kleuren, moeten eerst de winterrestjes opgeruimd worden. Haal daarom allereerst de dode knoppen, takken en het onkruid weg. In de winter beschermen de afgevallen bladeren namelijk de grondlaag van de vrieskou, maar in de lente kan deze beschermlaag weer weggehaald worden. Verzamel al deze bladeren en doe ze in de groene bak. Struiken en planten die stiekem al zijn gaan groeien, kun je voorzichtig snoeien. Zo kunnen ze op de juiste manier weer verder groeien de komende tijd. Voor struiken geldt wel dat je deze 10 à 15 centimeter van de stam moet snoeien.

 

Breng kleur in de tuin

Na een grote schoonmaak, kan je je tuin of balkon gezellig maken met vrolijke voorjaarsbloemen! Viooltjes of narcissen zijn bijvoorbeeld typische lentebloemen en kan je in bakken, potten of borders planten. Ook al ben je iets te laat met het planten van bollen in de tuin (het najaar is daar eigenlijk de ideale periode voor), kan dit nog wel! Zo zul je iets later in het jaar nog kunnen genieten van deze mooie voorjaarsbloemen. Als je zaadjes wil gaan planten, kan je dit het beste binnen doen. Buiten is het daar nog net iets te koud voor.

 

Maak van je tuin een tweede huiskamer

Doordat het in de lente langer licht is, zal je waarschijnlijk ook weer langer buiten willen zijn. Dat wil je natuurlijk wel in een tuin waar je ook lekker kan zitten. Geen zin om te investeren in nieuwe, dure tuinmeubelen? Dan kan je natuurlijk ook je oude meubelen voorzien van een nieuw likje verf. Ook zijn op verschillende webshops leuke tuinaccessoires te koop voor een prikkie. Denk aan tuinlichtjes (op zonne-energie!), vrolijke bloempotten, leuke kussens... Daarmee creëer je sfeer in de tuin!

 

Onderhoud je tuin

Als je je tuin mooi wilt houden, moet je er ook de komende tijd nog af en toe tijd in steken. Het gras moet gemaaid worden, het onkruid moet gewied, misschien heeft je schuur nog een laagje verf nodig of lijken de tuintegels niet meer schoon te krijgen. In dat laatste geval kan je nog een hogedrukspuit lenen of huren om dit soort klusjes te klaren. Hoewel dit niet de allerleukste klusjes zijn, heb je er wel een hele hoop plezier van verder in de lente en de zomer.

 

En misschien wakkeren deze klusjes juist het fijne lentegevoel bij jou aan, dus ga lekker naar buiten!

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Op vakantie dicht bij huis!

Volgens nieuwsbronnen zou zo’n beetje de helft van de Nederlanders niet op vakantie gaan deze zomer. Maar wie zegt dat een uitje binnen de Hollandse grenzen niet onder vakantie valt? Deze zomer biedt misschien wel de...

Een tijd van aanpakken en verbouwen!

Zit je al jarenlang tegen diezelfde badkamertegels aan te kijken? Of zou je wat meer ruimte op zolder willen creëren met een dakkapel? Misschien is het dan nu toch eindelijk de tijd om daar iets aan te doen! Met een...

Oversluiten: de reis van hypotheek naar hypotheek

Door oversluiten zet je jouw oude hypotheek in zijn geheel over naar een nieuwe geldverstrekker. Op die manier zou je flink kunnen besparen op je maandlasten, zeker als je na het zetten van deze stap een stuk minder rente...