Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Let je op met jouw aflossingsvrije hypotheek?

Hoewel de aflossingsvrije hypotheek jarenlang een erg populaire keuze was onder huizenkopers, zijn er sinds 2013 een aantal voorwaarden veranderd die deze hypotheekvorm minder aantrekkelijk hebben gemaakt. Mocht jij in het bezit zijn van deze hypotheekvorm of overwegen deze af te sluiten, kan het geen kwaad om eens na te gaan waar jij op dit moment financieel staat en wat jouw verdere mogelijkheden zijn. Wij kunnen je daarbij helpen!

 

Betalingsproblemen

De naam verklapt het al enigszins, maar bij de aflossingsvrije hypotheek ben je niet verplicht om het geleende bedrag per maand af te lossen en betaal je alleen de bijbehorende rente. Aan het einde van de looptijd moet je uiteindelijk de schuld terugbetalen, maar je kunt afhankelijk van het beleid van de betreffende geldverstrekker ook verlengen. Het is dus verstandig dat je goed uitzoekt of je de hypotheek tijdens en na de looptijd kunt blijven betalen. Bijvoorbeeld als je met pensioen gaat. Onze hypotheekadviseurs helpen je om eventuele betalingsproblemen te voorkomen door samen met jou inzichtelijk te maken hoeveel geld jij bijvoorbeeld per maand nog apart moet zetten of welke alternatieve hypotheekvorm beter bij jou zou kunnen passen. Je kunt daarom heel gemakkelijk een telefonische check doen met een Huis & Hypotheek adviseur bij jou in de buurt. Hij of zij vertelt jou in 30 minuten of deze hypotheekvorm nog bij jouw toekomst past en hoe jij jouw verdere kansen kan benutten! 

 

Doe de telefonische check!  

 

De enige hypotheekvorm waarmee je met een nieuw af te sluiten hypotheek nog recht hebt op renteaftrek, is annuïtair of lineair. Voor de aflossingsvrije hypotheek die afgesloten is vóór 2013 zijn er nog wel uitzonderingen.

 

Marktwaarde en hogere rente

Het is nog wel eens een misverstand dat de aflossingsvrije hypotheek helemaal niet meer wordt afgesloten. Dat is namelijk niet zo. Maar tegenwoordig geldt wel de regel dat je maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij kunt lenen. Deze regeling geldt ook als je jouw aflossingsvrije hypotheek meeverhuist naar een nieuwe woning. Veel geldverstrekkers vragen bij een aflossingsvrije hypotheek een hogere rente dan bij annuïteiten.

 

Oversluiten

Veel huiseigenaren waren je waarschijnlijk al voor, want oversluiten is op dit moment een heuse trend in hypotheekland. Bij oversluiten zet je jouw oude hypotheek meestal in zijn geheel over naar een nieuwe geldverstrekker. Omdat de huizenmarkt volop in beweging is en de rentestanden nog steeds historisch laag zijn, is deze stap wellicht ook interessant voor jou als je in het bezit bent van een aflossingsvrije hypotheek. Maar houd er rekening mee dat oversluiten ook een aantal vragen met zich meebrengt: Weegt bijvoorbeeld de besparing op tegen de kosten die je maakt? En hanteert de nieuwe geldverstrekker ook betere voorwaarden? Door deze vragen samen met een hypotheekadviseur uit te werken, kom je er al snel achter of oversluiten ook voor jou loont. Gelukkig is een afspraak maken zo gedaan! 

 

Maak direct een afspraak 

 

Het eerste gesprek is altijd gratis

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Wijzigingen woningmarkt per 1 januari 2021

Zeg starters en huiseigenaren, hebben jullie goed opgelet met Prinsjesdag? Inderdaad geen gouden koets dit jaar, maar de wijzigingen die voorgesteld zijn door het kabinet, zijn er door alle omstandigheden niet minder om...

Verlies geen tijd, geld en energie meer; isoleer!

De zomer is alweer bijna voorbij en de koudere wintermaanden staan op ons te wachten. Dus stel je eens voor… Buiten regent het, maar binnen vertoef jij in een heerlijk warm en knus huis. En dat zonder hoge stookkosten! Want...

Het financieren van een duurzaam huis: Hoe doe ik dat?

Wil je een huis dat in de zomer koel blijft en in de winter warm? Denk dan eens aan een investering in verduurzaming van jouw huis. Door goede isolatie wordt jouw energierekening lager. Op lange termijn kan dit erg voordelig...