Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Jongeren willen wel kopen, maar kunnen niet…

Uit onderzoek van ABN Amro blijkt dat veel jongeren die wel een huis willen kopen dat niet kunnen. Oorzaak? Te weinig spaargeld om de bijkomende kosten te betalen.

 

Steeds minder jongeren tussen de 18 en 35 jaar worden geen huiseigenaar. Eerder was het mogelijk om de bijkomende kosten, zo’n 6% van de koopsom, helemaal mee te financieren in de hypotheek. Bijkomende kosten zijn onder andere overdrachtsbelasting, taxatie-, advies- en notariskosten.

 

Loan-to-value steeds lager

Tegenwoordig kun je niet meer 106%, maar nog 102% van de woningwaarde lenen: de loan-to-value. Dus dat betekent dat je die 4% uit eigen zak moet betalen. Per jaar wordt dit verder verlaagd, in 2018 moet je alle bijkomende kosten zelf betalen en leen je maximaal 100% van de woningwaarde.

 

Lastig om te sparen

Dat het voor deze groep lastig is om genoeg te sparen om de kosten te betalen, is niet zo gek. Zij komen vaak net van school, hebben nog niet echt kunnen sparen en bovendien hebben een aantal van hen een studieschuld. Er waren zelfs plannen om de loan-to-value zelfs te verlagen naar 90 of 80%. Gelukkig heeft minister Blok van Wonen aangegeven dat wat hem betreft het geen goed plan is.

 

Verhuisplannen?

Wil jij een huis kopen, maar ben jij bang dat je niet genoeg spaargeld hebt? Dan zijn er gelukkig een aantal regelingen waar je gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld de Starterslening, ouders die bijspringen of een familiehypotheek. Samen met een adviseur van Huis & Hypotheek bekijk je wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Plan zelf een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in bij jouw dichtstbijzijnde adviseur.

 

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Is oversluiten wel zo voordelig?

Wil jij ook zo graag een lage rente en daarmee besparen op jouw maandlasten? Dan klinkt oversluiten als een goed idee. Maar let op! Er is een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt oversluiten. Want hoe...

Je kind meeverzekeren

Met de komst van je kindje, moet je van alles regelen. Kleertjes kopen en de babykamer inrichten bijvoorbeeld. Maar ook geldzaken. Je leven zal er namelijk totaal anders uit gaan zien. Daarom is het goed je financiële...