Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Jongeren willen wel kopen, maar kunnen niet…

Uit onderzoek van ABN Amro blijkt dat veel jongeren die wel een huis willen kopen dat niet kunnen. Oorzaak? Te weinig spaargeld om de bijkomende kosten te betalen.

 

Steeds minder jongeren tussen de 18 en 35 jaar worden geen huiseigenaar. Eerder was het mogelijk om de bijkomende kosten, zo’n 6% van de koopsom, helemaal mee te financieren in de hypotheek. Bijkomende kosten zijn onder andere overdrachtsbelasting, taxatie-, advies- en notariskosten.

 

Loan-to-value steeds lager

Tegenwoordig kun je niet meer 106%, maar nog 102% van de woningwaarde lenen: de loan-to-value. Dus dat betekent dat je die 4% uit eigen zak moet betalen. Per jaar wordt dit verder verlaagd, in 2018 moet je alle bijkomende kosten zelf betalen en leen je maximaal 100% van de woningwaarde.

 

Lastig om te sparen

Dat het voor deze groep lastig is om genoeg te sparen om de kosten te betalen, is niet zo gek. Zij komen vaak net van school, hebben nog niet echt kunnen sparen en bovendien hebben een aantal van hen een studieschuld. Er waren zelfs plannen om de loan-to-value zelfs te verlagen naar 90 of 80%. Gelukkig heeft minister Blok van Wonen aangegeven dat wat hem betreft het geen goed plan is.

 

Verhuisplannen?

Wil jij een huis kopen, maar ben jij bang dat je niet genoeg spaargeld hebt? Dan zijn er gelukkig een aantal regelingen waar je gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld de Starterslening, ouders die bijspringen of een familiehypotheek. Samen met een adviseur van Huis & Hypotheek bekijk je wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Plan zelf een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in bij jouw dichtstbijzijnde adviseur.

 

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Dit staat er in het regeerakkoord over wonen

De VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hebben een regeerakkoord bereikt. Daarin staan alle plannen voor de komende regeerperiode. Wij hebben 7 belangrijke punten voor je verzameld op het gebied van wonen. Benieuwd wat er gaat...

Verbouwen of verhuizen? Zo maak je een goede keuze

Stel, je huidige woning voldoet niet meer aan je woonwensen. Ga je dan verbouwen of verhuizen? Die vraag wordt steeds vaker met een verbouwing beantwoord. In 2016 waren er zelfs een kwart meer verbouwingen dan in 2015....

De financiële voordelen van het dorp

Veel gezinnen willen niet meer weg als ze eenmaal van het dorpsleven hebben geproefd. Waarom? De drie belangrijkste financiële voordelen van wonen in een dorp op een rijtje.