Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Jongeren willen wel kopen, maar kunnen niet…

Uit onderzoek van ABN Amro blijkt dat veel jongeren die wel een huis willen kopen dat niet kunnen. Oorzaak? Te weinig spaargeld om de bijkomende kosten te betalen.

 

Steeds minder jongeren tussen de 18 en 35 jaar worden geen huiseigenaar. Eerder was het mogelijk om de bijkomende kosten, zo’n 6% van de koopsom, helemaal mee te financieren in de hypotheek. Bijkomende kosten zijn onder andere overdrachtsbelasting, taxatie-, advies- en notariskosten.

 

Loan-to-value steeds lager

Tegenwoordig kun je niet meer 106%, maar nog 102% van de woningwaarde lenen: de loan-to-value. Dus dat betekent dat je die 4% uit eigen zak moet betalen. Per jaar wordt dit verder verlaagd, in 2018 moet je alle bijkomende kosten zelf betalen en leen je maximaal 100% van de woningwaarde.

 

Lastig om te sparen

Dat het voor deze groep lastig is om genoeg te sparen om de kosten te betalen, is niet zo gek. Zij komen vaak net van school, hebben nog niet echt kunnen sparen en bovendien hebben een aantal van hen een studieschuld. Er waren zelfs plannen om de loan-to-value zelfs te verlagen naar 90 of 80%. Gelukkig heeft minister Blok van Wonen aangegeven dat wat hem betreft het geen goed plan is.

 

Verhuisplannen?

Wil jij een huis kopen, maar ben jij bang dat je niet genoeg spaargeld hebt? Dan zijn er gelukkig een aantal regelingen waar je gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld de Starterslening, ouders die bijspringen of een familiehypotheek. Samen met een adviseur van Huis & Hypotheek bekijk je wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Plan zelf een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in bij jouw dichtstbijzijnde adviseur.

 

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Meer duidelijkheid over beslissingen woningmarkt

In het Lenteakkoord is afgesproken dat de hypotheekrenteaftrek wordt beperkt. Inmiddels is er meer duidelijk wat dit gaat betekenen voor starters en bestaande huizenbezitters. Naast deze wijziging worden ook een aantal...

Meevaller voor consumenten met NHG-hypotheek

De media staan bol van de berichten over de plannen van het nieuwe kabinet voor de woningmarkt. Vorige week kwam daar het bericht bij dat de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) het niet meer toe zou staan dat bestaande...

Wat de Miljoenennota voor uw hypotheek betekent

Hoe pakt 2013 uit voor uw hypotheek? Dit is één van de onderwerpen in de Koopkrachtwijzer 2013 van het ING Economisch Bureau. Deze wijzer helpt u inschatten wat de Miljoenennota voor u betekent.