Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Je kind meeverzekeren

Door de komst van je kindje moet er van alles geregeld worden. Kleertjes kopen en de babykamer inrichten bijvoorbeeld. Maar ook geldzaken. Je leven zal er namelijk totaal anders uit gaan zien. Daarom is het goed jouw financiële situatie onder de loep te nemen. Check welke verzekeringen je na de geboorte van je kind nog wilt afsluiten. Of pas de dekking van bestaande verzekeringen aan je nieuwe situatie aan. In dit artikel zetten we alvast wat verzekeringen voor jou op een rijtje waar je aan moet denken.

 

Zorgverzekering

Kinderen zijn gratis meeverzekerd in de zorgpolis van hun ouders. Zorg dat je baby binnen 4 maanden na de geboorte is aangemeld bij jouw zorgverzekering of die van je partner.

 

Inboedelverzekering

Pas je inboedelverzekering aan, zeker als je inboedel flink is gestegen door de aankoop van bijvoorbeeld een babykamer, kinderwagen of een nieuw fototoestel. Zorg ervoor dat de verzekerde waarde gelijk is aan de nieuwwaarde van de verzekerde inboedel.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Kinderen ontdekken de wereld met hun mond en handen. Daarom loop je met kinderen waarschijnlijk meer risico op schade. Sluit daarom een aansprakelijkheidsverzekering af. Deze verzekering vergoedt schade die jouw gezin aan anderen toebrengt. Dus ook die bal door de ruit van de buren. Als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt, kun je je kind meeverzekeren of het eigen risico uitsluiten.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Stel dat je als ondernemer door ziekte of een ongeval niet meer (fulltime) kunt werken. Je inkomen neemt dan aanzienlijk af, terwijl je vaste lasten doorlopen. Heb je genoeg geld om deze periode te overbruggen? Of doe je er verstandig aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten?

 

Overige verzekeringen

Check ook hoe het staat met je rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en uitvaartverzekering. Zo voorkom je om voor vervelende verrassingen te staan.

 

Wat kan een adviseur voor jou doen?

Een adviseur van Huis & Hypotheek helpt je met de financiële kant van jouw nieuwe gezinssituatie. We stemmen de verzekeringen af op jouw dagelijks leven. We zorgen dat je niet onder- of oververzekerd bent. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

Laat je adviseren! 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Wijzigingen woningmarkt per 1 januari 2021

Zeg starters en huiseigenaren, hebben jullie goed opgelet met Prinsjesdag? Inderdaad geen gouden koets dit jaar, maar de wijzigingen die voorgesteld zijn door het kabinet, zijn er door alle omstandigheden niet minder om...

Verlies geen tijd, geld en energie meer; isoleer!

De zomer is alweer bijna voorbij en de koudere wintermaanden staan op ons te wachten. Dus stel je eens voor… Buiten regent het, maar binnen vertoef jij in een heerlijk warm en knus huis. En dat zonder hoge stookkosten! Want...

Het financieren van een duurzaam huis: Hoe doe ik dat?

Wil je een huis dat in de zomer koel blijft en in de winter warm? Denk dan eens aan een investering in verduurzaming van jouw huis. Door goede isolatie wordt jouw energierekening lager. Op lange termijn kan dit erg voordelig...