Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Isolatie van je woning

 

Nederland houdt zich steeds meer bezig met duurzaam leven, en wonen. Maar waar moet je beginnen? Een goed begin is het isoleren van je woning. Dit is niet alleen goed voor het verminderen van je energieverbruik, maar ook voor het comfort in je woning én het verminderen van je maandlasten! 

 

Lagere energiekosten 

Wanneer je je woning isoleert, houd je in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Warmte kan bij isolatie namelijk niet meer naar buiten langs het dak, de vloer, de buitenmuren of de vensters. Dit zorgt voor minder tocht in huis, maar ook de vloer zal warmer aanvoelen. Zo hoef je niet telkens je huis te verwarmen, wat lagere energiekosten betekent.

 

Comfort

Na het isoleren van je huis zijn koude voeten, tocht en vocht verleden tijd. Maar, behalve warmer wordt je woning ook geluidsdichter. Zo kun je door dat feestje van je buren, nachtelijke stappers en verkeer heen slapen. Isolatie absorbeert namelijk buitengeluiden. Ook de veiligheid van je huis wordt bevorderd, doordat de brandveiligheid toeneemt. Gevolg? Het wooncomfort gaat aanzienlijk omhoog.

 

Besparing

Behalve comfort, levert isolatie je ook heel wat besparing op. Ten eerste heb je minder energiekosten, omdat je energiekosten omlaag gaan. Daarnaast leveren sommige isolatiemaatregelen tegenwoordig een jaarlijks rendement op dat vergelijkbaar is met een rente van 12% op je spaarrekening. Ook stijgt bij het isoleren van je woning je woningwaarde met gemiddeld 2%.

 

Milieu

Behalve voor je jezelf, levert het isoleren van je woning voordelen op voor het milieu. Het investeren in energiebesparing levert een belangrijke bijdrage aan ons leefmilieu. Ontdek waar jij kunt beginnen bij het verduurzamen van je woning!

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het verduurzamen van je woning? Je Huis & Hypotheekadviseur helpt je graag verder.

 

Maak een afspraak! 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

De woontrends van 2020

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk nieuwe woon- en interieurtrends. Heb je daarom ook zin om het interieur weer eens lekker om te gooien? Kijk dan mee naar een aantal trends van 2020 die wij alvast voor jou op een rijtje...

Het financieren van een duurzaam huis: Hoe doe ik dat?

Een energiebesparend huis is niet alleen voordelig voor het klimaat, maar ook voor jouw portemonnee. Doordat je geld bespaart op stookkosten, wordt jouw energierekening lager. Op lange termijn kan dit erg voordelig zijn,...