Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Huis uit de jaren dertig blijft populair op de markt

De voorliefde voor huizen uit de jaren dertig is geen tijdelijke bevlieging. Al jarenlang zijn ze gewild, of het nu gaat om een appartement, rijtjeshuis of twee-onder-een-kapwoning is. De populariteit heeft een simpele reden: het is de laatste huiselijke en rijke architectuurstijl uit de twintigste eeuw. De enorme populariteit van een jaren dertig huis is daarom zeer waardevol: woningen uit de jaren dertig zijn zes tot tien procent duurder dan huizen uit andere decennia.
 

Je ziet de stijl zelfs terugkomen in nieuwbouwwoningen. Het jaren 30 huis staat voor degelijk en sfeervol, zowel in de stedelijke als landelijke stijl. In het hele land vind je nieuwbouwwijken die de stijl nabootsen. Denk bijvoorbeeld aan woonwijken als Dierdonk of Brandevoort in Helmond. 

 

Jaren-dertighuis verbindt stijlen

De architectuurstijl uit de jaren dertig is een mengelmoes van meerdere nieuwe stijlen. Je kunt het zien als de kroon op het werk van de vele architecten uit die tijd. Bij het jaren-dertighuis is er een balans tussen modern, traditioneel, vernieuwend en conservatief.

 

Een echt dak boven je hoofd

Je herkent het jaren-dertighuis van buiten aan de royale dakoverstek. Je hebt hierdoor al een dak boven je hoofd voordat je binnen bent. De serres, veranda’s, trapjes en luifels bij de voordeur maken de entree compleet.

 

Geliefd vanwege de details

Ben je op zoek naar sfeer en karakter? Dan ben je bij een jaren-dertig woning aan het juiste adres. Rijk metselwerk, glas-in-loodramen en paneeldeuren zorgen voor een authentieke uitstraling. Details die in de bouwstijl na de oorlog steeds minder zijn toegepast. 

 

Onderhoudsgevoelig


Een karakteristieke oudere woning heeft niet alleen voordelen. Zo loop je meer risico op hoge onderhoudskosten dan bij een woning van een paar jaar oud. Ook de isolatie van de woning is een aandachtspunt. Eén voordeel, de kans is groot dat het huis een knusse haard heeft die de nodige warmte verspreid.

De huizen die nieuw gebouwd worden, kunnen het qua sfeer en details zelden winnen van een jaren-dertighuis. Ook in de toekomst blijft wonen in een vooroorlogs huis uniek en waardevol. 

 

Lees meer: 

 

Minimale verkoopprijs berekenen

 

Maak een afspraak

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Dit staat er in het regeerakkoord over wonen

De VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hebben een regeerakkoord bereikt. Daarin staan alle plannen voor de komende regeerperiode. Wij hebben 7 belangrijke punten voor je verzameld op het gebied van wonen. Benieuwd wat er gaat...

Verbouwen of verhuizen? Zo maak je een goede keuze

Stel, je huidige woning voldoet niet meer aan je woonwensen. Ga je dan verbouwen of verhuizen? Die vraag wordt steeds vaker met een verbouwing beantwoord. In 2016 waren er zelfs een kwart meer verbouwingen dan in 2015....

De financiële voordelen van het dorp

Veel gezinnen willen niet meer weg als ze eenmaal van het dorpsleven hebben geproefd. Waarom? De drie belangrijkste financiële voordelen van wonen in een dorp op een rijtje.