Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Hoe voorkom je dat je een huis koopt dat je niet kunt betalen?

Een bod uitbrengen op een huis dat je nog niet gezien hebt. Of alvast een bod doen, zonder dat je weet of je wel een hypotheek kun afsluiten om het huis te betalen. Zou jij de gok wagen?

 

Nu het weer drukker wordt op de huizenmarkt, zien we dat sommige kopers wat meer risico’s en soms zelfs overhaast beslissingen nemen. Er staan bijvoorbeeld geen ontbindende voorwaarden in het koopcontract. Lukt het dan niet om een hypotheek te krijgen, dan zit je evengoed aan het huis vast.

‘Wees voorzichtig!’

De politiek roept daarom op om meer tijd te nemen en zorgvuldig te zijn. Ga eerst naar een adviseur voor inzicht in je mogelijkheden en breng daarna pas een bod uit. Ook makelaars moeten scherp zijn op het ontbreken van de ontbindende voorwaarden.

Hoe voorkom je overhaaste beslissingen?

Als je een verhuiswens hebt, is stap één om je financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Je kunt alvast online berekeningen maken van je mogelijkheden. Let wel: vrijwel alle online berekeningen zijn indicaties. Het is dus geen garantie dat het maximale hypotheekbedrag dat eruit rolt ook daadwerkelijk jouw maximale hypotheekbedrag is.

 

Evengoed geeft het wel een beetje houvast en heb je een idee van welke huizen binnen je budget passen. Overigens is het niet altijd verstandig om op je maximum te lenen. Een adviseur vertelt je er graag meer over.

Wil je exact weten wat wel en niet kan?

Ga dan in gesprek met een adviseur van Huis & Hypotheek. Samen brengen jullie jouw financiële mogelijkheden in kaart. En jullie kijken alvast of er een hypotheek is die bij jou, jouw wensen en toekomstplannen past. Het eerste gesprek met een adviseur is altijd kosteloos en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast, maar kunt wel met een goede basis op huizenjacht.

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe je samen met je adviseur een hypotheek vindt die bij je past? Bekijk dan het stappenplan. Of maak een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten