Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Hiermee heb je voorsprong op andere kopers!

Een paar jaar geleden bakten verkopers nog appeltaarten voor een huiselijke sfeer tijdens de Open Huizendag. Inmiddels heb je in populaire wijken ongeveer een cateraar nodig om taart uit te delen aan alle mogelijke kopers. De drukte op de woningmarkt is ongekend. Als je nu een huis wil kopen, hoe kom je er dan nog tussen? Het antwoord komt van Joep Peerdeman, formulemanager bij Huis & Hypotheek.

 

Het aanbod

“Voorbereiding, daar draait het om. Zeker in grote steden ontkom je er bijna niet meer aan. Heb je wel eens gebeld met een makelaarskantoor om te informeren naar een nieuw huis dat je zag op Funda? Je zal vaak gehoord hebben dat je te laat bent. Dat komt door de aankoopmakelaars. Zij hebben vroeg zicht op het aanbod en weten eerder dan jij wat er binnenkort op de markt komt."

 

De bezichtiging

"Als een populair huis te koop wordt gezet, kiezen makelaars vaker voor een open dag dan voor losse bezichtigingen. Je hoeft niet raar op te kijken als je op zo'n open dag nog tien tot twintig andere geïnteresseerden in het huis tegenkomt. Zorg dus dat je goed weet waar je naar op zoek bent.

Tijdens een open dag is ook de verkopend makelaar in het huis aanwezig. Hij moet zijn aandacht verdelen over alle aanwezigen. Zet daarom al je vragen over het huis vooraf op papier. Zo voorkom je dat je nog vragen te binnen schieten als je die niet meer kunt stellen. Hoe beter je op de hoogte bent, hoe zekerder je van je zaak wordt."

 

Jouw voorsprong

Ben je eruit en wil je vlot kunnen bieden? Ook dan is een goede voorbereiding troef. Bij Huis & Hypotheek geven we je graag een voorsprong op andere kopers. Voor je op huizenjacht gaat, krijg je van ons een ‘waarde-bon’ mee. Daarop staat het bedrag dat je gegarandeerd aan hypotheek kunt krijgen. Nog voor je een hypotheekofferte hebt aangevraagd, weet je al zeker hoe ver je financieel kunt gaan.

Wat kun je met de waardebon? Niet alleen ga je een stuk zekerder het biedingsproces in, je laat de verkopende partij ook zien dat je financiële zekerheid hebt. Een extra aanbeveling om met jou in zee te gaan.”

Wil je goed voorbereid op huizenjacht? Kom dan snel eens praten bij Huis & Hypotheek. Of lees meer over de 'wat kan jij kopen?' check

 

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Helpen in de vorm van belastingvrij schenken

Het is december en de kerst staat weer voor de deur. Een mooi moment om je kind(eren) iets te schenken. Heeft je zoon of dochter het ook zo moeilijk op de huidige woningmarkt? Dan kan de belastingvrije schenking een goede...

Aflossingsvrij? Niet helemaal!

Tot 2013 was de aflossingsvrije hypotheek een van de meest populaire hypotheekvormen onder starters. Er werd veel gekozen voor deze vorm door de lage maandlasten die het met zich meebrengt: je betaalt gedurende de looptijd...

Files op de koopwoningmarkt

Over de koopprijs van een woning valt nog maar weinig te onderhandelen. Kopers betalen op steeds meer plekken in Nederland meer dan de vraagprijs. Groeiende overwaarde, de lage hypotheekrente, de aankoop van koopwoningen door...