Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Het financieren van een duurzaam huis: Hoe doe ik dat?

Wil je een huis dat in de zomer koel blijft en in de winter warm? Denk dan eens aan investeren in verduurzaming van jouw huis. Door goede isolatie wordt jouw energierekening lager. Op lange termijn kan dit erg voordelig zijn. Bovendien kun je hier subsidie voor krijgen. Weet jij je nog geen raad met het investeren in energiebesparende maatregelen? Lees dan verder over de financieringsmogelijkheden voor een duurzaam huis. Er is meer mogelijk dan je denkt. 

 

 

Subsidie aanvragen

Wooneigenaren kunnen een subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aanvragen. Als je na 15 augustus 2019 minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen hebt laten uitvoeren, kom je in aanmerking. Deze aanvraag kan ingediend worden tot en met 31 december 2020. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen via de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Let wel op dat er na 1 januari 2020 veranderingen gelden voor de ISDE. Lees hierover meer.

 

Verhoging hypotheek

Voor energiebesparende maatregelen mag je tot maximaal 106 procent van je woningwaarde extra lenen. De voorwaarde is wel dat het bruto jaarinkomen van het huishouden minstens € 33.000,- is. Daarnaast mag je bij de inkomenstoets van je maximale hypotheekbedrag € 9.000,- euro extra lenen dat uitsluitend bedoeld is voor de investering in verduurzaming. In geval van een energie neutrale woning mag € 15.000,- buiten beschouwing worden gelaten. Bij een Nul-op-de-Meter (NOM) woning is dit bedrag zelfs € 25.000,-. De hypotheeklasten gaan daardoor omhoog, maar je energiekosten kunnen aanzienlijk dalen.

 

Lenen van de overheid

De overheid biedt een energiebespaarlening aan. Dit is een lening die grotendeels wordt gefinancierd door de Rijksoverheid. De leningen die worden verstrekt zijn maximaal € 25.000,- waarbij de looptijd afhankelijk is van de hoogte van de lening. Bestaat de kans dat je huis energieneutraal is na het treffen van maatregelen, dan kan de lening zelfs verhoogd worden tot € 65.000,-. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

 

Groene lening via geldverstrekker

Er zijn diverse Nederlandse geldverstrekkers die hun eigen vorm van een duurzame lening aanbieden. Dit zijn persoonlijke leningen die je naast jouw hypotheek kunt afsluiten. Het inkomen en eventuele schulden spelen vanzelfsprekend een rol bij het afsluiten van een groene lening en de hoogte van het te lenen bedrag.

 

Huren of leasen

Ook bestaat de optie om energiebesparende maatregelen te huren of leasen. Door zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp te huren, hoef je niet in één keer een groot bedrag uit te geven aan energiebesparende maatregelen. Vaak is het wel zo dat je via deze weg uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer je investeert.

 

Doe de gratis energiebespaarcheck

Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening én verhoog je het wooncomfort in huis. Denk bij energiebesparende maatregelen bijvoorbeeld aan het installeren van zonneboilers en zonnepanelen of het aanbrengen van gevel-, dak- of vloerisolatie. Maar ook aan het plaatsen van energiezuinige kozijnen en isolatieglas. Ook benieuwd naar welke stappen jij kunt zetten? Vul de online check in.

 

Check nu mijn woning

 

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

 

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Een stijlvol 2021: Wat worden de trends?

Vooruit kijken in de toekomst doen we graag bij Huis & Hypotheek. En die toekomst kleuren wij graag met jou in. Alle interieur trends van komend jaar hebben wij grondig geïnspecteerd, zodat jij het jaar 2021 met écht een...

Welke koers gaat de hypotheekrente in 2021 varen?

Afgelopen jaar is gebleken dat ondanks de coronacrisis, de verkoop van (vele) woningen ‘gewoon’ doorging en de hypotheekrente niet zomaar van zijn stuk te brengen was. Met name de hypotheekrente heeft dit jaar veel in de...

Vijf tips voor een origineel kerstfeest in 2020!

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de (kerst)slingers ophangen! In plaats van na te denken over wat er dit jaar niet kan, denken wij graag na over wat er wél kan. Daarom hebben we vijf leuke tips bedacht om de kerst...