Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Groener wonen in 5 stappen

Groener wonen is goed voor het milieu. Misschien zet je ook al de thermostaat lager of doe je je lampen uit als je niet in een ruimte bent. Maar je kunt nog zoveel meer doen. We geven je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen.

 

1. Kies voor een groene energieleverancier

Misschien wel de makkelijkste:  groene stroom afkomstig van zon, wind, waterkracht of biomassa ligt voor de hand als je groen wilt wonen. Heb je nog geen groene energie? Er zijn maar liefst 25 Nederlandse stroomleveranciers die uitsluitend groene stroom leveren. Je hebt dus keuze genoeg, ook als je een scherpe prijs wil.

 

2. Slimme, modulerende thermostaat

Er is veel reclame gemaakt voor de slimme thermostaat. Wil je echt geld besparen, kies dan voor een modulerend exemplaar. Deze doet namelijk meer dan alleen voorverwarmen. Een modulerende thermostaat rekent uit hoeveel energie de cv-ketel exact moet leveren om je woning gelijkmatig te verwarmen. Hierdoor verbruik je nooit meer dan nodig.

 

3. Aandacht voor het energielabel

Tegenwoordig hebben alle grote apparaten zoals koelkasten, wasmachines en televisies een energielabel. Het vertelt je hoe zuinig een apparaat is en wat het stroomverbruik, geluidsniveau en de capaciteit is. Gebruik het energielabel om een groene keuze te maken als je nieuwe apparatuur koopt.

 

4. Stekker uit stopcontact

Ook als een apparaat uit staat, lekt er stroom uit het stopcontact. Daarom is het goed om de stekkers uit het stopcontact te halen als je een apparaat niet gebruikt. Denk niet alleen aan het koffiezetapparaat en je telefoonoplader, maar ook aan je wasmachine.

 

5. Groen wonen met energiezuinige cv-ketel en isolatie

Mogelijk is je cv-ketel verouderd en is het slimmer om een nieuwe, energiezuinige cv-ketel te laten installeren. In nieuwe woningen wordt steeds vaker een warmtepomp geïnstalleerd.

 

Ook de isolatie van met name oudere woningen laat vaak te wensen over. Terwijl je met goede isolatie tot 80 procent aan stookkosten kan besparen. De eenmalige investering voor het isoleren van een schuin dak, vloer of spouwmuur heb je in een paar jaar terugverdiend. Wil je nog groener wonen? Denk dan ook eens na over de aanschaf van zonnepanelen.


Groener wonen kan met kleine stappen. Wil je juist een grote stap zetten en je hele huis aanpakken? Een adviseur van Huis & Hypotheek vertelt je graag meer over de mogelijkheden om dit te financieren.

 

Wellicht ook interessant?

 

Dit moet je volgens het NIBUD sparen

 

Maak een afspraak 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Duurzaam wonen

Wist je dat je energiebesparende voorzieningen vaak mee kunt financieren in je hypotheek?