Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Gezinsuitbreiding? Neem je financiële situatie onder de loep

Als je een kindje krijgt, moet je van alles regelen. Een kinderkamer, kinderopvang, geboortekaartjes. Maar ook geldzaken. Je leven zal er namelijk totaal anders uit gaan zien. Daarom is het goed je financiële situatie onder de loep te nemen. Hoe zorg je ervoor dat je maandlasten betaalbaar blijven en je financiële zekerheid hebt? Wij denken graag met je mee.

 

Minder werken

Grote kans dat als je kindje er is, je inkomsten- en uitgavenpatroon er anders uit gaat zien. Misschien gaan je minder werken of wil je gebruik gaan maken van kinderopvang. Je bestedingspatroon wijzigt na de komst van je kindje, terwijl de maandelijkse woonlasten gelijk blijven en de kosten van het huishouden toenemen. Het is daarom goed om je inkomen aan de nieuwe woonlasten te toetsen.

 

Verhuizen of verbouwen?

Je gezin groeit. Maar je huis groeit niet mee. Wil je verbouwen om ruimte te maken voor de kleine? Of is verhuizen naar een ander huis een betere oplossing? Misschien verandert ook je woonwens en wil je in een andere omgeving gaan wonen, bijvoorbeeld in een kindvriendelijke buurt. Dan is het goed om van tevoren na te denken over verhuizen of verbouwen. Want als je kindje geboren is, heb je wel wat anders aan je hoofd dan klussen of op huizenjacht gaan!

 

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering verzekert je tegen de financiële gevolgen van het overlijden van jou of je partner. Als een van de partners wegvalt, komt niet alleen dat ene inkomen te vervallen. De overgebleven partner gaat vaak minder werken om de zorg van het kind op zich te nemen. Ook van deze partner dalen de inkomsten dus. Als jij of je partner overlijdt voordat de hypotheek volledig is afgelost, keert de overlijdensrisicoverzekering een bedrag uit waarmee de hypotheek (gedeeltelijk) wordt afgelost. Zo kan de langstlevende partner samen met de kinderen in het huis blijven wonen.

 

Kind meeverzekeren

Een nieuw gezinslid betekent vaak dat bestaande verzekeringen aangepast moeten worden en nieuwe verzekeringen afgesloten moeten worden. Denk hierbij aan de zorg-, inboedel-, aansprakelijkheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Check dus welke verzekeringen je na de geboorte van je kind nog wilt afsluiten. Of pas de dekking van bestaande verzekeringen aan je nieuwe situatie aan.

 

Huis & Hypotheek

Een adviseur van Huis & Hypotheek helpt je met de financiële kant van jouw nieuwe gezinssituatie. We kijken naar je inkomen, woonwensen en woonlasten. We stemmen de verzekeringen af op jouw dagelijks leven. We zorgen dat je niet onder- of oververzekerd bent. Kortom: we bekijken hoe je je maandlasten betaalbaar kunt houden en je financiële zekerheid hebt. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

  

Maak een afspraak

 

Het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening. 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Microwoning: iets voor jou?

Microwoningen. De naam zegt het al, kleine woningen van gemiddeld 114 vierkante meter per woning (volgens het CBS). Maar het kan nog kleiner. Uit cijfers van het CBS wordt duidelijk dat steeds meer starters en studenten die...

Tiny house: iets voor jou?

Een aantal jaar geleden is in Amerika de Tiny House Movement ontstaan. Ook Nederland is nu aan de beurt: Tiny House wordt een steeds groter en vaker gehoord begrip. Toch is voor velen onbekend wat die Tiny Houses dan precies...

Familiehypotheek

Door de hoge huizenprijzen en het beperkte woningaanbod is een huis kopen niet meer zo vanzelfsprekend. Voor starters is het lastig om op de huidige woningmarkt een hypotheek af te sluiten. Een familiehypotheek kan hulp...