Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

De financiële voordelen van het dorp

Veel gezinnen willen niet meer weg als ze eenmaal van het dorpsleven hebben geproefd. Waarom? De drie belangrijkste financiële voordelen van wonen in een dorp op een rijtje.

 

Lagere huizenprijzen

Echte schaarste? Die is er vooral in de grote steden. In een dorp zijn de huizenprijzen de laatste jaren lang niet zo hard gestegen als in Amsterdam, Utrecht of Groningen. Zoek je ruimte, extra kamers, of een tuin waar je wat mee kunt? Voor elk budget woon je in veel dorpen groter.

 

Veiliger kopen

In de grote steden verdringen mogelijke kopers elkaar regelmatig. Bieden boven de vraagprijs is in de Randstad soms de norm geworden. Sommigen kiezen ervoor de financiering onder voorbehoud achterwege te laten. om een betere kans te maken. In een dorp heb je daar minder last van. Je kunt vaker onderhandelen over de prijs en jezelf een escape gunnen als je de financiering niet rond krijgt.

 

Lagere extra kosten

Veel bijkomende kosten zijn in een dorp lager dan in een stad. Denk aan:

  • Parkeren. In een dorp kan je auto nog gewoon op de oprit staan. Visite parkeert gratis bij je in de straat. Heel anders dan in de stad. Woon je in Amsterdam Centrum dan kost je parkeervergunning € 535 per jaar. Je bezoek rekent zo € 25 euro af na een verjaardag.
  • Gemeentelijke belastingen. Een gezin in Appingedam betaalt slechts € 262 aan afvalstoffenheffing per jaar. Een Amsterdammer is jaarlijks € 313 kwijt aan de ophaaldienst.
  • De onroerendezaakbelasting (ozb). Hoe lager de woz-waarde van je huis, hoe lager je ozb. Voor hetzelfde huis kun je op een andere locatie kun je zo € 150 minder kwijt zijn.

 

Wil je goedkoop wonen? Dan ben je in een dorp vaak beter uit dan in een stad. De rust en de ruimte krijg je op de koop toe. Interesse? Kom eens langs bij een van onze Huis & Hypotheek adviseurs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Hoe vergroot je jouw kansen op de huidige woningmarkt?

De woningmarkt is niet bepaald the place to be op dit moment. Behalve met de hoge prijzen en het schaarse aanbod van huizen, hebben de woningzoekers ook nog eens te maken met concurrentie van expats en bedrijven. Hoe kun je...

Scheiden. Wat nu?

De kogel is door de kerk: jullie gaan uit elkaar. Dit zorgt voor een hoop vragen en geregel, ook op financieel gebied. Er is een aantal vragen waarmee je rekening moet houden en van waaruit je verder kunt gaan. Heb je samen...

Helpen in de vorm van belastingvrij schenken

Het is december en de kerst staat weer voor de deur. Een mooi moment om je kind(eren) iets te schenken. Heeft je zoon of dochter het ook zo moeilijk op de huidige woningmarkt? Dan kan de belastingvrije schenking een goede...