Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Eerder een hypotheek voor zzp´ers!

Vanaf 1 december kunnen ook zzp´ers die nog niet zo lang voor zichzelf werken misschien een huis kopen! Voorheen moest je minimaal drie jaar wachten voordat er kans was op een hypotheek, nu komen zij ook al na een jaar in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Volgende maand start er een proef om zzp´ers meer kans op een hypotheek te geven. Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie áchter NHG, gaat het middels een pilot van zes maanden testen. Diverse geldverstrekkers werken mee.

Voorwaarden

De voorwaarden zijn dat je als zelfstandige minimaal 12 maanden voor jezelf werkt, je al die tijd al ingeschreven staat bij de Kamer Van Koophandel en je voor die tijd minimaal 1 jaar in loondienst hebt gewerkt. Vervolgens kan jouw toetsinkomen worden bepaald. Dit moet wel gebeuren door één van de twee aangewezen instanties en dat kost je maximaal € 250,- exclusief 21% BTW. Dat is €302,50 inclusief BTW.

De arbeidsmarkt verandert

Gezien alle veranderingen op de arbeidsmarkt, is dit een goede ontwikkeling. Er zijn steeds meer mensen die niet meer werken op basis van een vast arbeidscontract en het aantal mensen dat voor zichzelf begint groeit. Ook banken, andere geldverstrekkers en andere financiële organisaties zien dat. Zij werken aan verschillende initiatieven, waar ook de Arbeidsmarktscan er één is. 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten