Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Duurzaam wonen

Energiebesparende maatregelen aan je woning dragen bij aan een beter milieu, maar zorgen ook voor een lagere energierekening en meer wooncomfort. Dat kan door je huis goed te isoleren en gebruik te maken van duurzame alternatieven voor aardgas. Je huis verduurzamen kost geld. Het goede nieuws is dat je in veel gevallen energiebesparende voorzieningen (EBV) mee kunt financieren in je hypotheek. 

 

Lagere woonlasten

Je energierekening is gemiddeld ongeveer een vijfde van je woonlasten. Door extra in energiebesparing te investeren, worden je hypotheeklasten mogelijk hoger. Het goede nieuws is dat je op energie zult besparen. Per saldo blijven je totale woonlasten dus gelijk of worden lager. Investeren in duurzaam wonen kan dus interessant zijn.

 

Energieneutraal huis

Energiebesparing kan door bepaalde aanpassingen aan je woning te doen. Onder energiebesparende voorzieningen in je huis vallen blijvende verbeteringen en verbouwingen die ertoe leiden dat je energieverbruik omlaag gaat. Je kunt dan denken aan het installeren van zonneboilers en zonnepanelen, het aanbrengen van gevel-, dak- of vloerisolatie maar ook aan het plaatsen van energiezuinige kozijnen en isolatieglas. Lees hier meer over investeren in een duurzaam huis.

 

Extra financieringsmogelijkheden

Wil je een ander huis kopen, heb je plannen voor een verbouwing of denk je aan oversluiten? Energiebesparende maatregelen kun je vaak meefinancieren in je hypotheek. Je mag dan namelijk tot maximaal 106% van je woningwaarde lenen i.p.v. 100%. Onder voorwaarden kan je zelfs tot € 9.000 extra hypotheek afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Voor zogenaamde NulopdeMeter-woningen gelden afwijkende regels. Het is dus goed om je wensen op het gebied van duurzaam wonen kenbaar te maken tijdens je hypotheekgesprek. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

 

Subsidieregelingen

Ook als je gewoon wilt blijven wonen in je huis en je huidige hypotheek wilt behouden, zijn er allerlei subsidieregelingen voor energiebesparende maatregelen. De kosten zijn daardoor soms lager dan je zou denken. Voor circa € 1.800 heb je al een goed geïsoleerde vloer. Er zijn ook aantrekkelijke subsidies voor een warmtepomp: € 1.500 tot € 1.800 voor een hybride pomp, € 650 tot € 1.300 voor een zonneboiler en voor zonnepanelen kun je de btw terugvragen. Meer weten over subsidies? Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl.

 

Advies

Bij meerdere geldverstrekkers is het mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de voorwaarden en de mogelijkheden. Maak nu vrijblijvend een afspraak

 

Afspraak maken

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten