Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

De Starterslening stopt niet!

Het was nog niet zeker wat er aan het einde van dit jaar zou gaan gebeuren met de Starterslening en we waren bang dat er een einde zou komen aan deze ‘hulplijn’. Maar SVn maakte gelukkig bekend dat er een vervolg komt.

 

Hoe werkt de Starterslening?

In de basis blijft de Starterslening hetzelfde. Ga je voor het eerst een huis kopen? Dan kun je met deze lening het verschil tussen de prijs van het huis en de maximale hypotheek van de geldverstrekker overbruggen. Het is een aanvulling op de eerste hypotheek en zorgt dat je nét iets extra’s kunt lenen, waardoor je wel kunt kopen. De eerste drie jaar hoef je nog niet af te lossen, je betaalt geen hypotheekrente en hebt een hypotheek met NHG.

 

Sinds 2013 moet je bij nieuwe hypotheken direct beginnen met aflossen om de hypotheekrente te kunnen terugvragen. Omdat de Starterslening de eerste drie jaar aflossingsvrij is, wordt tot 31 december 2016 een uitzondering gemaakt. Eind van dit jaar stopt die goedkeuring.

 

De nieuwe Starterslening

Daarom wordt er een Combinatielening toegevoegd. Uit deze lening wordt de verplichte aflossing van de Starterslening ‘betaald’. Zo blijf je als starter voldoen aan de aflossingseis, zonder dat je hoeft af te lossen. Op die manier houd je recht op hypotheekrenteaftrek. Vraag je na 1 oktober 2016 een Starterslening aan? Dan krijg je een offerte voor het nieuwe type.

 

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor de Starterslening? Ga dan in gesprek met je hypotheekadviseur. Je plant hiervoor gemakkelijk zelf een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

 

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Voorwaarden makelaars aangepast

De consumentenvoorwaarden voor makelaars zijn vernieuwd en verbeterd. De makelaarsbranche heeft nieuwe afspraken gemaakt die helder en makkelijk leesbaar zijn opgeschreven. Bijzondere situaties zoals echtscheiding en...

Huurders tussen wal en schip?

Er is een groot tekort aan huurwoningen in de vrije huursector, dat zegt Pararius. Tegelijkertijd stijgen de huren en wordt volgend jaar een nieuwe wet van kracht. Wat is er allemaal aan de hand op de huurmarkt?