Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Voorwaarden makelaars aangepast

De consumentenvoorwaarden voor makelaars zijn vernieuwd en verbeterd. De makelaarsbranche heeft nieuwe afspraken gemaakt die helder en makkelijk leesbaar zijn opgeschreven. Bijzondere situaties zoals echtscheiding en overlijden zijn straks beter geregeld. De nieuwe voorwaarden gaan vanaf 1 september in.

Overeenstemming

De Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis, NVM, VBO Makelaar en VastgoedPRO hebben een overeenstemming bereikt over de consumentenvoorwaarden voor makelaars. De nieuwe voorwaarden beschrijven in heldere en begrijpelijke taal wat een makelaar doet om een woning te verkopen, om een huis aan te kopen of een taxatie uit te voeren. En wat de voorwaarden in bijzondere situaties zijn, zoals echtscheiding en overlijden.

 

Uitgangspunt

Volgens de nieuwe voorwaarden moet de makelaar al het redelijke doen om voor zijn klant een woning te verkopen of een woning aan te kopen. Als daarover onduidelijkheid ontstaat, dan kunnen consumenten en makelaar zich beroepen op de algemene voorwaarden. Hierin staan de rechten en plichten van zowel de consument als de makelaar beschreven.

 

Echtscheiding

Als na een echtscheiding een van beide partners alsnog in het te koop staande huis wil blijven wonen, dan heeft de makelaar recht op de helft van de courtage. Beide partners moeten dan voor de helft eigenaar van de woning zijn.

 

Overlijden

Bij overlijden stellen de nieuwe voorwaarden de erfgenamen in staat te besluiten wat ze willen doen. Ze kunnen de verkoopopdracht intrekken of de verkoop van de woning met dezelfde makelaar voortzetten. Nieuwe afspraken over de courtage zijn dan niet nodig en er is geen sprake van extra kosten.

 

Lees hier het hele artikel.

 

Huis & Hypotheek

Kun jij hulp gebruiken bij de aankoop van een huis? Naast een goede aankoopmakelaar is het ook verstanding om alvast een afspraak te maken met een financieel advisuer van Huis & Hypotheek bij jou in de buurt. Hij of zij kan jou helpen met jouw financiële vragen.

 

AFSPRAAK MAKEN


Het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten