Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Recordaantal huizen verkocht

In de laatste drie maanden van vorig jaar, zijn ruim 66.000 bestaande woningen verkocht. Dat is het hoogste aantal in een kwartaal ooit. Dat is gebleken uit onderzoek naar bestaande particuliere koopwoningen van het CBS en het Kadaster. Met dat aantal is het bestaande record, van het kwartaal daarvoor, verbroken. Het nieuwe record ging gepaard met een bedrag van bijna 18 miljard (!) euro.

 

Cijfers van NVM

De NVM publiceerde vorige week ook over de woningmarkt en meldde dat het aantal woningverkopen in het vierde kwartaal lager was dan een jaar eerder. Het verschil komt omdat de cijfers van de NVM zijn gebaseerd op de voorlopige contracten die zijn getekend. Het Kadaster registreert de transacties van koopwoningen pas later, wanneer de notaris deze laat inschrijven. Het CBS kijkt naar die cijfers.

De prijzen waren afgelopen december 8,2 procent hoger dan het jaar ervaar. Die toename is even groot als in de twee maanden daarvoor en de hoogste prijsstijging in bijna zestien jaar. In 2017 waren huizen gemiddeld 7,6 procent duurder dan in 2016.

 

Appartementen stijgen sneller

Appartementen stijgen het snelst in prijs, bijna 12 procent meer dan 2016. Dat gaat volgens CBS en Kadaster samen met de snelle prijsstijgingen in de grote steden, waar relatief veel appartementen zijn.  

 

 

Wellicht ook interessant?

 

Hoe zit het met dat oplopende tekort op de woningmarkt

 

Woningmarkt is uit balans

 

Maak een afsrpaak 

Het eerste gesprek is gratis. 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Is oversluiten wel zo voordelig?

Wil jij ook zo graag een lage rente en daarmee besparen op jouw maandlasten? Dan klinkt oversluiten als een goed idee. Maar let op! Er is een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt oversluiten. Want hoe...

Je kind meeverzekeren

Met de komst van je kindje, moet je van alles regelen. Kleertjes kopen en de babykamer inrichten bijvoorbeeld. Maar ook geldzaken. Je leven zal er namelijk totaal anders uit gaan zien. Daarom is het goed je financiële...