Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Waar moet ik op letten?

Huurhuis kopen

Een huurhuis kopen is een mogelijkheid die zich steeds vaker voordoet. Woningcorporaties bieden meestal een flink aantal huurhuizen tegelijk te koop aan, vaak in combinatie met een voorstel tot financiering van een huurhuis. Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

 

Advies nodig?
Samen met je Huis & Hypotheek-adviseur kijk je kritisch naar het voorstel dat je woningcorporatie je doet en zoek je uit of dit bij jou past.

 
  • Financieel advies op maat
  • Service & gemak Wij regelen alles voor je.
  • Altijd dichtbij Meer dan 50 vestigingen door heel Nederland
Zoek je vestiging

Voordelen van je huurhuis kopen

  • Je kent het huis en weet precies wat je koopt
  • Verbetering die zijn aangebracht worden jouw eigendom
  • Je hebt geen verhuiskosten
  • Vaak een gunstige aankoopprijs door een korting bij de woningcorporatie

 

Verschillende oplossingen

 

Maatschappelijk Verantwoord Eigendom
Je koopt een voormalige huurwoning tegen een marktconforme prijs van de woningcorporatie. Je krijgt hierbij een terugkoopgarantie; als je ooit wilt verkopen, koopt de woningcorporatie de woning weer tegen een marktconforme prijs terug. Verder blijft de woningcorporatie verantwoordelijk voor het groot onderhoud aan de woning. Je betaalt een maandbedrag hier voor.

 

Meer over Maatschappelijk Verantwoord Eigendom
 

KoopGoedkoop
Daarnaast is er ook de KoopGoedkoop-constructie. Hierbij worden woning en grond van elkaar gescheiden. Je koopt de woning en daar sluit je een hypotheek op af. Over de grond waarop het huis staat, betaal je erfpacht. Feitelijk huur je dus de grond. Voor starters is dit een gunstige constructie, doordat er erfpachtkorting wordt gegeven. Je profiteert hier tien jaar lang van. In het eerste jaar krijg je 100% korting. Per jaar neemt deze korting 10% af.

 

Koopcomfort
Je koopt een voormalige huurwoning tegen een marktconforme prijs van de woningcorporatie. Je krijgt hierbij een terugkoopgarantie; als je ooit wilt verkopen, koopt de woningcorporatie de woning weer tegen een marktconforme prijs terug.

 

Meer over Koopcomfort

 

Koopgarant
Je koopt een voormalige huurwoning met een korting van een woningcorporatie. Je krijgt hierbij een terugkoopgarantie; als je ooit wilt verkopen, koopt de woningcorporatie de woning van je terug. Er wordt hierbij wel rekening gehouden met de eerder verleende korting. De eventuele winst (of verlies) deel je met de woningcorporatie. De verdeling hiervan hangt samen met de eerder verleende korting.

 

Meer over Koopgarant

 

Huurwoning kopen zonder korting
Als je een huurwoning wilt kopen, ben je niet verplicht samen te werken met je corporatie. Het is mogelijk om je huis helemaal zelf kopen. Je krijgt dan geen kortingen, maar je mag wel gebruikmaken van de gebruikelijke ‘hulp’. Denk hierbij aan de Nationale Hypotheek Garantie of een starterslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

 

 

Geen omkijken naar je financiën?

Dan ga je voor Seef!
Hoe werkt Seef?

Stel je vraag

Deel deze pagina