Woonsituatie

Wonen zoals jij wilt

Sta je op het punt om je eerste huis te kopen? Ga je verhuizen of kun je ook verbouwen? Of zoek je een manier om straks te kunnen genieten van je pensioen? Wat jouw plannen ook zijn: wij staan voor je klaar. Huis & Hypotheek helpt je bij het vinden van een oplossing waarmee je jouw woonwensen én plannen voor de toekomst kunt realiseren.

Maak een afspraak
Woonsituatie - wat zijn jouw plannen - hypotheekadvies

Wat zijn jouw plannen?


Kopen of huren?

Je hebt verhuisplannen, maar je vraagt je af of je beter kunt kopen of dat je blijft huren. Een huurhuis en een koophuis hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Wat het beste bij jou past? Dat hangt vooral af van wat je belangrijk vindt en hoe je wilt wonen. Maak een afspraak om samen te bekijken wat jouw mogelijkheden zijn of lees er eerst meer over op kopen of huren.

Eerste huis kopen

Je gaat op zoek naar je eerste eigen huis. Maar waar moet je beginnen? Welke hypotheekvorm moet je kiezen? Hoe zit het precies met de hypotheekrente en rentevaste periodes? Wij geven graag antwoord op alle vragen over het kopen van een eerste huis.

Plannen voor een verbouwing?

Geen plannen voor een verhuizing, maar wel nieuwe plannen voor fijner wonen? Als je wilt gaan verbouwen, dan is het de moeite waard om met Huis & Hypotheek in gesprek te gaan. Wij maken een sterk financieel plan, zodat je je nieuwe badkamer of keuken op een verantwoorde en betaalbare manier kunt realiseren. Lees hoe je de verbouwing kunt financieren.

Wat wijzigt er in jouw situatie?

Gezinsuitbreiding

Als er gezinsuitbreiding op komst is, is de kans groot dat één van jullie minder gaat werken. Hoe kun je met minder inkomen toch de maandlasten betalen? En misschien vind je extra financiële zekerheid erg fijn, als je weet dat je de zorg hebt over een zoon of dochter. Samen kijken we hoe we dit voor jou kunnen realiseren.

Scheiden

Heb je samen met je partner een huis gekocht, maar besluit je om niet meer met elkaar verder te gaan? Dan kan dat flinke gevolgen hebben voor het huis en de hypotheek. Des te prettiger als je snel weet wat er mogelijk is en je ervoor kunt zorgen dat je beiden je eigen weg kunt gaan.

Verhuizen

Je bent van plan om te verhuizen naar een volgend koophuis. Neem je je hypotheek mee of kun je beter oversluiten? Is het verstandig om de hypotheekvorm om te zetten? Hoe zit het met een eventuele restschuld? Weer weten wat er bij verhuizen komt kijken?

Tweede huis kopen

Droom je van een eigen vakantiehuis? Of wil je een huis verhuren? Huis & Hypotheek weet precies wat er nodig is om deze plannen te realiseren. Bij een tweede huis gelden bijvoorbeeld andere regels voor onder andere hypotheekrenteaftrek. Soms moeten vergunningen aangevraagd worden en als je het huis verhuurt, houd dan rekening met speciale regels voor extra inkomsten. Meer weten over het kopen van een tweede huis?

Nieuwbouw kopen

Je kunt je huis helemaal inrichten zoals jij dat wilt, maar je moet vaak wel even geduld hebben tot je kunt verhuizen. Houd er daarom rekening mee dat de hypotheek van een nieuwbouwwoning anders geregeld is. Wij leggen je graag uit wat er allemaal bij het financieren van nieuwbouw komt kijken.

Huis verduurzamen

Wil je investeren in energiebesparende maatregelen? Bijvoorbeeld door het installeren van zonneboilers en zonnepanelen of het isoleren van je woning? Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Kijk wat investeren in een duurzaam huis jou kan opleveren.

De voordelen van Huis & Hypotheek

  • Jouw woonwensen centraal
  • Altijd dichtbij
  • Volledig onafhankelijk
  • Financieel advies op maat

Onafhankelijk hypotheekadvies

Bij Huis & Hypotheek krijg je persoonlijk financieel advies. Wij zijn volledig onafhankelijk en doen zaken met vrijwel alle aanbieders van hypotheken. Jouw persoonlijke situatie en toekomstplannen zijn de basis van het financieel advies. Zo vinden we voor elke woonwens een verantwoorde oplossing. En jij weet zeker dat alles goed geregeld is en dat je niet te veel betaalt.

Kunnen wij je helpen?

Maak een afspraak

We willen graag kennis met je maken.

Mail ons

Binnen 1 dag ontvang je een antwoord.

Bel mij terug

Een adviseur belt je terug.

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen die wellicht voor jou interessant zijn. Staat jouw vraag er niet bij? Ga dan naar alle veelgestelde vragen

  • De hypotheekrente van een hypotheek is bijna dagelijks aan verandering onderhevig. Wij krijgen de actuele hypotheekrente van verschillende hypotheken rechtstreeks aangeleverd van alle banken en tonen deze rente in een overzicht op onze website.

    Hypotheekrente van verschillende aanbieders

    Huis & Hypotheek bemiddelt in hypotheken van vrijwel alle hypotheekaanbieders; ING, Delta Lloyd, ABN AMRO, Argenta, Aegon etc. Bovendien werken wij samen met een groot aantal verzekeraars, waardoor we ook scherpe verzekeringspremies kunnen bieden.

     

    Soorten hypotheekrente

    Je kunt kiezen uit de volgende soorten hypotheekrente:

     

    Actuele hypotheekrente

    Wilt je graag advies over welke actuele hypotheekrente het beste bij u past? Maak dan vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur. Deze kan de hypotheekrente van verschillende hypotheken op een rij zetten en zo kunt u de beste keuze maken. Wilt u een indicatie van de actuele hypotheekrente kijk dan op onze pagina: actuele hypotheekrente.

    Bronpagina

  • Een verbouwing kan op verschillende manieren worden gefinancierd: bij het aankopen van de woning in de hypotheek, door middel van het verhogen van je bestaande hypotheek, door een tweede hypotheek op te nemen of door middel van een lening (doorlopend- of WOZ-krediet). De rente over de betreffende lening is fiscaal aftrekbaar, ongeacht welke vorm je hebt gekozen om de verbouwing te financieren.

    Meefinancieren in de hypotheek

    Het is mogelijk een verbouwing mee te financiering in de hypotheek. Om te bepalen hoeveel je kunt meefinancieren, wordt de waarde van de woning na de verbouwing als uitgangspunt genomen. Deze waarde wordt door een taxateur vastgesteld. Dit doet hij aan de hand van een door jou opgestelde opgave van de geplande verbeteringen aan de woning en de kosten die je hiermee verwacht te maken.

    Omdat de waarde van de woning niet met hetzelfde bedrag stijgt als het bedrag dat je investeert, moet je er rekening mee houden dat de verbouwing mogelijk niet volledig met de hypotheek meegefinancierd kan worden. De geldverstrekker reserveert een bouwdepot voor de geplande verbouwing. Je kunt over het geld van het bouwdepot beschikken door de facturen van de aannemer of de leverancier naar de geldverstrekker te sturen.
    Je kunt een verbouwing van je tuin ook meefinancieren in de hypotheek. De tuin wordt als een soort verlengde van de woonkamer gezien, waardoor deze bij het huis hoort. Investeren in de tuin valt daarom onder woningverbetering. Het bedrag dat je wilt meefinancieren in de hypotheek voor de tuin is in principe ook aftrekbaar als het bedrag volledig en ten minste annuïtair wordt afgelost binnen 30 jaar.

    Verbouwing financieren met het verhogen van de hypotheek

    Wanneer je een woning koopt, heb je de mogelijkheid om bij de notaris het hypotheekbedrag hoger in te laten schrijven bij het kadaster. Hiermee creëer je voor de toekomst de ruimte om zonder tussenkomst van de notaris bij dezelfde geldverstrekker extra geld te lenen voor bijvoorbeeld het verbouwen van de woning. De waarde van de woning en het inkomen moeten dit wel toelaten.

    Verbouwing financieren met een tweede hypotheek

    Een tweede hypotheek is een hypotheek die je bovenop je bestaande hypotheek afsluit en bijvoorbeeld voor een verbouwing gebruikt. Als de waarde van de woning en het inkomen het toelaten, kan er een tweede hypotheek worden gesloten op de woning. Op een registergoed (in dit geval de woning) kunnen namelijk meerdere hypotheekrechten rusten. De hypotheekrente van je tweede hypotheek is aftrekbaar zolang het bedrag volledig en ten minste annuïtair wordt afgelost, het om het hoofdverblijf gaat en je de lening afsluit om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Wanneer je een tweede hypotheek gebruikt voor andere zaken zoals het kopen van een auto, een lange vakantie of om te beleggen, dan is de rente van je tweede hypotheek niet aftrekbaar.

    Verbouwing financieren met een lening

    Wanneer je ervoor kiest om een verbouwing te financieren door middel van een lening (bijvoorbeeld een doorlopend- of WOZ-krediet) maak je gemiddeld wat minder kosten. Zo hoeft de woning niet te worden getaxeerd en hoef je voor de lening niet naar de notaris. De rente op een lening is gemiddeld wel hoger dan de rente op een hypotheek en je hebt minder keuze in aflossingsvormen.

    Maak een afspraak >

    Meer informatie over een verbouwing financieren?

    Voor uitgebreide informatie over het financieren van een verbouwing kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

    Gerelateerde items:

    Bronpagina

  • Als je je woning verkoopt is het in veel gevallen zo dat je met de opbrengst je hypotheek aflost. In sommige gevallen is het echter mogelijk om de voorwaarden van uw huidige hypotheek mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Of dit zinvol en voordelig is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Vraag ernaar bij je Huis & Hypotheek-adviseur.

    Er zijn zelfs geldverstrekkers die de mogelijkheid bieden om de condities van je hypotheek door te geven aan de volgende koper. Een dergelijke hypotheek heet een ‘doorgeefhypotheek’.

    Maak een afspraak >

    Meer informatie over het meeverhuizen van een hypotheek?

    Voor uitgebreide informatie over het meeverhuizen van je hypotheek kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

    Gerelateerde items:

    Bronpagina

  • Geregeld kunnen huurders via de woningbouwvereniging hun huurwoning kopen. Als bewoner krijgen zij de keus: hun huurwoning blijven huren of de huurwoning kopen. Wat is de beste keuze?

    Bij kopen bouw je vermogen op

    Door te kopen wordt de huurwoning jouw eigendom. De huurwoning kopen is uiteindelijk vaak voordeliger dan blijven huren. Je maandlasten zullen misschien hoger uitvallen, maar je bouwt tegelijkertijd vermogen op. Bovendien profiteer je van de mogelijkheid om de hypotheekrente af te trekken, als je aflost op de hypotheek. Naast deze financiële voordelen komt er nog meer bij kijken: je hoeft niet te verhuizen en je weet zelf het beste in welke staat de huurwoning is die je koopt.

    Houd rekening met extra kosten

    Informeer eens wat de plannen zijn van de woningbouwvereniging. Als je ervoor kunt kiezen om je huurwoning te kopen, houd dan rekening met de kosten die je als eigenaar moet gaan betalen: opstalverzekering, gemeentelijke belastingen en grote onderhoudskosten zijn hier een voorbeeld van. Bovendien ga je voor langere tijd een hypotheekovereenkomst aan. Laat je Huis & Hypotheek-adviseur samen met jou je persoonlijke omstandigheden inventariseren om de beste hypotheek te vinden.

    Maak een afspraak >

    Meer informatie over het kopen van een huurwoning?

    Voor uitgebreide informatie over het kopen van een huurwoning kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

    Gerelateerde items:

    Bronpagina

  • Een tweede hypotheek is een hypotheek die je bovenop je bestaande hypotheek afsluit. Bijvoorbeeld om te gaan verbouwen. Als de waarde van de woning en het inkomen het toelaten, kun je een tweede hypotheek afsluiten op je huis.

    Recht op hypotheekrenteaftrek bij een tweede hypotheek?

    De hypotheekrente van je tweede hypotheek is aftrekbaar onder de volgende voorwaarden:

    • zolang je het bedrag binnen 30 jaar volledig en ten minste annuïtair aflost,
    • het om je hoofdverblijf gaat en
    • je de lening afsluit om verbeteringen aan de woning aan te brengen.

    Wanneer je de tweede hypotheek gebruikt voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld het kopen van een auto, een lange vakantie of om te beleggen, dan is de rente van je tweede hypotheek niet aftrekbaar.

    Lees ook:

    Advies nodig?

    Heb jij advies nodig over het aanvragen van een tweede hypotheek? Of wil je graag een keer sparren over de mogelijkheden rondom het verbouwen van je huis? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij helpen je graag.

    Maak een afspraak >

    Het eerste gesprek is altijd gratis.

    Bronpagina

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Feedback