Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Wil je verhuizen?

Groter wonen of juist kleiner? De stad in of juist uit? Je hebt verhuisplannen, maar wat doe je met de hypotheek? Neem je de hypotheek mee of sluit je een nieuwe af? En wat doe je met een eventuele restschuld? De koop van een ander huis kan zorgen voor veel vragen.

Wat doe ik met de bestaande hypotheek?

Onafhankelijk hypotheekadvies bij verhuizen

Huis & Hypotheek helpt je graag als je wilt gaan verhuizen. We kijken of het verstandig is om je huidige hypotheek mee te verhuizen naar je nieuwe huis, of dat een nieuwe hypotheek beter is. We regelen alles voor je en zorgen dat de maandlasten verantwoord en betaalbaar zijn én blijven.

In een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek kijkt Huis & Hypotheek welke mogelijkheden het beste past bij jouw situatie.

 
  • Nieuw huis, nieuwe hypotheek Persoonlijk advies bij verhuizen
  • Volledig onafhankelijk Alle aanbieders onder één dak!
  • Klaar voor de toekomst
Maak afspraak

Wat komt er op mij af?

Voor de financiële kant van de verhuizing kun je vertrouwen op je adviseur. Hij of zij luistert naar jouw wensen en adviseert je over de volgende zaken:

 

Hypotheek houden of vernieuwen? 

Is je bestaande hypotheek een 'oude hypotheekvorm', bijvoorbeeld een spaarhypotheek? Dan kun je die meestal meenemen naar een nieuwe geldverstrekker en het recht op hypotheekrenteaftrek behouden.

Is je nieuwe huis duurder en moet je meer lenen? Dan moet je voor dat nieuwe deel kiezen uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek als je gebruikt wilt (blijven) maken van de hypotheekrenteaftrek.

Annuïteitenhypotheek
Annuïteitenhypotheek

Elke maand betaal je een vast totaalbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Je netto-maandlasten stijgen geleidelijk omdat de verhouding rente en aflossing veranderen.

Lineaire hypotheek
Lineaire hypotheek

De meest eenvoudige hypotheekvorm. Elke maand betaal je een vast bedrag aan aflossing. Daar komt de hypotheekrente nog bij.

Een goede planning is het halve werk

Verhuisdatum geprikt? Als je je verhuizing goed plant, heb je eigenlijk het halve werk al gedaan. Zoek je naar handige tips de trucs waarmee je de verhuisstress tot een minimum beperkt? 

Download de checklist Verhuizen

Verhuizen met restschuld kan wél!

Huis onder water?

Er zijn verschillende manieren waarmee we kunnen zorgen dat je toch op een betaalbare manier je verhuisplannen waar kunt maken. Bijvoorbeeld door de restschuld mee te financieren of via een aparte oplossing.

Lees meer
Deel deze pagina