Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Kopen of huren?

Je wilt graag verhuizen, maar ga je huren of kopen? Een koophuis dat helemaal van jezelf is en dat je naar eigen wens kunt verbouwen en inrichten? Of vind je de flexibiliteit van een huurhuis belangrijker? En hoe zit het met de maandlasten? Kan ik voor hetzelfde geld kopen in plaats van huren?

Wat zijn mijn opties?

Ga in gesprek

Huis & Hypotheek zet graag de mogelijkheden voor je op een rij. Samen kijken we wat het beste bij je past, wat je financiële kansen en grenzen zijn en of je misschien voor speciale regelingen in aanmerking komt. Zo zorgen we ervoor dat je een weloverwogen besluit kunt nemen.

 

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we wat jouw opties zijn.

 
  • Altijd dichtbij
    Zoek je vestiging
  • Advies op maat Jouw situatie, woonwensen en toekomstplannen als uitgangspunt.
Maak een afspraak

Wat zijn de voor- en nadelen?

De afweging om te kopen of een huis te huren is heel persoonlijk en voor iedereen anders. Belangrijk is bijvoorbeeld om na te gaan wat jij nodig hebt om fijn te wonen.

  • Bij een huurhuis ben je een stuk flexibeler als je bijvoorbeeld een baan krijgt in een andere plaats.
  • Maar een koophuis pas je bijvoorbeeld makkelijker aan je eigen wensen aan en kun je zien als investering op de lange termijn.

Bekijk alle voor- en nadelen van kopen of huren

Reken zelf je maandlasten uit

Nieuwsgierig geworden? Weet dan dat kopen zeker niet duurder hoeft te zijn huren. Reken alvast uit wat je met jouw inkomen en eventueel je spaargeld kunt kopen, wat je kunt lenen en wat je hebt te besteden met een eigen huis.

Je huurhuis kopen

Steeds vaker worden huurhuizen aan de bewoners te koop aangeboden. Woningcorporaties zetten vaak in één keer een flink aantal huizen te koop. Jij weet precies wat voor huis je koopt én je hoeft niet te verhuizen.

 

Waar moet je aan denken?

Deel deze pagina