Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Huis kopen zonder vast contract

Heb je geen vast arbeidscontract, maar werk je op basis van tijdelijke (uitzend-) contracten? Ben je zzp'er of freelancer? Maar zou je wel graag een huis willen kopen? Er zijn diverse oplossingen.

Diverse oplossingen

Er is meer mogelijk dan je denkt!

Voor uitzendkrachten, flexwerkers, zzp’ers of mensen met tijdelijke arbeidscontacten zijn er verschillende oplossingen om toch een huis te kopen. Welke oplossing het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie, je woonwensen en je plannen voor de toekomst. Samen met je Huis & Hypotheek-adviseur bekijk je welke opties jij hebt en vind je de manier om jouw plannen te realiseren.

 
  • Volledig onafhankelijk Alle aanbieders onder één dak
  • Hypotheekadvies op maat
  • Makkelijk contact
Maak een afspraak

 

Nog geen vast contract: intentieverklaring
Je hebt nog een tijdelijk contract, maar je werkgever is wel van plan om je een vast contract aan te bieden. Dan kan je werkgever dat met een intentieverklaring aangeven. Bij een groot aantal geldverstrekkers kun je dan wel terecht.

 

Tijdelijke contracten of uitzendwerk: Arbeidsmarktscan
Met de Arbeidsmarktscan kunnen jouw kansen op de arbeidsmarkt in beeld gebracht worden. Is jouw inkomen flexibel, maar zien jouw kansen er goed uit en is het niet waarschijnlijk dat je langdurig werkloos wordt? Dan kan een geldverstrekker besluiten om je tóch in aanmerking te laten komen voor een hypotheek.

 

Uitzendwerk: Perspectiefverklaring
Je vooruitzichten op werk zijn bepalend. Opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker woont en werkt worden meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van Randstad, Yacht of Tempo Team  maakt onderdeel uit van de perspectiefverklaring. Een aantal geldverstrekkers kan op basis van een positieve perspectiefverklaring een hypotheek verstrekken.

 

Voor tijdelijke contracten, zzp'ers en freelancers: jaarinkomen
Een aantal geldverstrekkers biedt een speciale hypotheek voor zzp'ers en freelancers. Op basis van de nettowinst of inkomen van de afgelopen drie jaar, wordt een gemiddeld jaarinkomen berekend. Dit bedrag wordt gebruikt om je maximale hypotheek uit te rekenen en om te bepalen of je de komende jaren genoeg zult verdienen om de maandlasten te betalen. Ben je korter dan drie jaar zelfstandig ondernemer? Een aantal geldverstrekkers kunnen ook met cijfers van een of twee jaar werken.

 

Eén jaar zzp'er en een hypotheek met NHG
Sinds 1 december 2016 is het voor zzp'ers die één jaar of langer voor zichzelf werken mogelijk om een hypotheek aan te vragen met NHG bij diverse geldverstrekkers. Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie achter NHG, gaat dit met een pilot van zes maanden testen. Om voor een hypotheek als deze in aanmerking te komen, dien je minstens één jaar bij de Kamer van Koophandel ingeschreven te staan. Voordat je zelfstandig bent gaan werken, is het ook noodzakelijk dat je daarvoor één jaar in loondienst hebt gewerkt.

Deel deze pagina