Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Er is een aantal mogelijkheden

Kan ik verhuizen met een restschuld?

Als je huis in de afgelopen periode minder waard geworden is, dan heb je kans dat je bij verkoop met een restschuld blijft zitten. Je hebt als het ware te veel hypotheek ten opzichte van de woningwaarde. Dat kan een vervelende verrassing zijn als je wilt verhuizen, maar dat hoeft niet!

 

Drie opties
Er zijn in principe drie verschillende manieren om tóch te kunnen verhuizen als je huis onder water staat. Samen bekijken we welke oplossing bij jouw inkomen en woonwensen past.

 
  • Service & gemak Wij zorgen dat alles geregeld wordt.
  • Altijd dichtbij Zoek je vestiging
  • Makkelijk contact
Maak een afspraak
  • Eigen geld: De verstandigste manier is om het verschil op te vangen met eigen (spaar-) geld. Maar zorg wel dat je een buffer over houdt voor onverwachte situaties.
  • Meefinancieren: Bij een aantal geldverstrekkers kun je je restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek, zodat je de aflossing ervan geljik laat lopen met de aflossing van je hypotheek. De rente is vaak (deels) aftrekbaar.
  • Apart financieren: Is meefinancieren of opvangen met eigen geld niet mogelijk? Dan kun je een aparte lening naast je hypotheek afsluiten. De rente is variabel, maar wel in de meeste gevallen aftrekbaar.

Restschuld kwijtschelden via NHG

Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Weet ook dat NHG onder bepaalde voorwaarden een restschuld kan kwijtschelden als je je hypotheek niet meer kunt betalen. Je adviseur kan je er alles over vertellen.

 

Voorkom verrassingen

Heb je verhuisplannen en heb je het vermoeden dat je een restschuld zou kunnen hebben? Schakel dan zo snel mogelijk je adviseur in. Zo voorkom je verrassingen en heb je ruim de tijd om een verantwoorde en betaalbare oplossing te vinden. Maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant:

Naar alle vragen

Stel je vraag

Deel deze pagina