Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Minder betalen dankzij lagere hypotheekrente?

Renteopslag verlagen

Als jouw hypotheek hoger is dan de waarde van je woning, dan is ook je hypotheekrente hoger. Je betaalt een renteopslag bovenop het basistarief, een soort van toeslag. De renteopslagen zijn verdeeld in risicoklassen.

 

Is je huis meer waard geworden of heb je al een aardig deel van je hypotheek afbetaald? Dan zou je in aanmerking kunnen komen voor plaatsing in een lagere risicoklasse. En dan zijn de opslag en daarmee de hypotheekrente lager. 

 

Meer weten?

Je adviseur zoekt voor je uit of en hoeveel renteopslag je betaalt, of je die kunt verlagen, wat de voorwaarden en werkwijze zijn en kan de verlaging voor je regelen. Daarnaast kijkt hij of je nog extra kunt gaan besparen.

 
  • Persoonlijk hypotheekadvies
  • Wij doen zaken met vrijwel alle aanbieders
  • Service & gemak Wij zorgen dat alles geregeld wordt.
Maak een afspraak

Waarom renteopslag verlagen?

  • Lagere rente betekent lagere maandlasten.
  • De woning is in waarde gestegen.
  • Je hebt al een groot deel van de hypotheek afgelost.

 

Hoe kan ik de renteopslag verlagen?

Elke geldverstrekker heeft eigen voorwaarden voor het verlagen van de renteopslag. Soms gaat het automatisch, meestal bij een extra aflossing op een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. Maar dan weer niet als de woning- of WOZ-waarde is gestegen. Je moet zelf een verzoek indienen of het wordt aan het einde van de rentevaste periode met jou geregeld. En er zijn zelfs geldverstrekkers bij wie verlagen helemaal niet mogelijk is. Een adviseur zoekt graag voor je uit hoe jouw geldverstrekker werkt. Houd in je achterhoofd dat er om een taxatierapport of bewijs van WOZ-waarde gevraagd kan worden.

 

Wat kost het verlagen van de renteopslag?

Vrijwel alle geldverstrekkers passen de renteopslag gratis voor je aan. Maar schakel je een adviseur in, houd dan rekening met de kosten voor het aantal uren dat hij of zij voor jou aan het werk is. Moet je een taxatierapport inleveren? Van de taxateur kun je ook een rekening verwachten.

 

Wanneer niet renteopslag verlagen?

Geen omkijken naar je financiële zaken?

Dan ga je voor Seef! Jouw financieel adviseur checkt regelmatig of de hypotheek nog bij jou past en of je niet te veel betaalt. Dat geeft rust.

 

Deel deze pagina