Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Geld 'over' en lagere maandlasten?

Extra aflossen

Los je extra af op je hypotheek? Dan betaal je meer van je lening terug dan dat je elke maand verplicht bent. Je kunt meestal tot een bepaald bedrag per jaar extra aflossen. Los je meer af, dan moet je soms een boete betalen. Op de lange termijn ben je dan sneller van je hypotheek af en daarmee kun je besparen.

 

Meer weten?

Een adviseur kijkt hoe jouw geldverstrekker omgaat met extra aflossen, uitrekenen of het voordelig is, kan de extra aflossing voor je regelen en zelfs een aflosplanning voor langere termijn voor je maken.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

 
  • Advies op maat
  • Alle aanbieders onder één dak
Maak een afspraak

Waarom extra aflossen?

  • Lagere lasten over de rest van de looptijd.
  • Goedkoper wonen door lagere maandlasten.
  • Lagere hypotheekrente dankzij een lagere renteopslag.
  • Verkleinen van de kans op een restschuld.
  • Sneller schuldenvrij.
  • Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt.
  • Je hebt 'geld over', bijvoorbeeld van een erfenis of belastingteruggaaf.

 

Hoe kan ik extra aflossen?

Je kunt eenmalig een groot bedrag overmaken, of elke maand een paar tientjes. Net hoeveel je kunt missen. Als je maar oplet dat je niet over het maximaal af te lossen bedrag heen gaat.

Verder hangt het er vanaf van hoe jouw geldverstrekker werkt. Bij sommige kun je via internetbankieren een maandelijkse automatische overboeking instellen. Bij anderen moet je een extra aflossing aankondigen en dan wachten op toestemming.

 

Extra storten

Heb je een (bank-)spaarhypotheek? Dan noemen we extra aflossen anders: extra storten. Dan gaat het geld naar de spaarrekening die aan je hypotheek gekoppeld is, zodat je sneller op het beoogde spaarbedrag zit. Voor extra storten gelden trouwens strenge regels. Bij overtreding, waar je trouwens meestal niets van merkt, kun je rekenen op een flink belastingaanslag. Zorg dat je goed op de hoogte bent van wat in jouw situatie mogelijk is!

 

Houd wel spaargeld achter de hand!

Het is niet de bedoeling dat je, nu de spaarrente zo laag is, al je spaargeld in je hypotheek steekt. Want als de wasmachine er mee stopt of de auto niet door de APK-keuring heen komt, dan heb je wat extra's nodig.

 

Wat kost extra aflossen?

In principe is extra aflossen gratis. Zolang je maar onder het maximale jaarbedrag blijft, als jouw geldverstrekker die heeft. Kun je wel wat hulp gebruiken en schakel je een adviseur? Dan rekent hij of zij kosten voor het aantal uren dat hij of zij voor jou aan het werk is.

 

Kom langs!

Wil je weten wat we precies voor je kunnen doen? In een vrijblijvend gesprek zetten we het voor je op een rijtje.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Geen omkijken naar je financiële zaken?

Dan ga je voor Seef! Jouw financieel adviseur checkt regelmatig of de hypotheek nog bij jou past en of je niet te veel betaalt. Dat geeft rust.

Deel deze pagina