Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Besparen op je maandlasten

De lage rentestanden vliegen je om de oren. Grote kans dat ook jij nadenkt over hoe jij het beste kan besparen op je maandlasten. Want hoge maandlasten en meer betalen dan nodig is, hoeft niet. Wat kun je zoal doen? 

Besparen op de maandlasten?

Ik ga mijn hoge rente te lijf!

Heb jij nog last van ‘oude’ hypotheekrente? Er zijn diverse manieren om de rente, en daarmee je maandlasten, te verlagen. Maar er zijn nóg meer manieren om te kunnen besparen.

 

Advies nodig?

Een adviseur van Huis & Hypotheek neemt graag de zorg over je hypotheek uit handen. Wij kijken met je mee om te zien of en hoe we jouw rente omlaag krijgen en of er verder mogelijkheden zijn om je hypotheek beter te laten passen.

 
  • Lagere hypotheekrente
  • Lagere maandlasten
  • Persoonlijk advies
Maak een afspraak
Hypotheek oversluiten
Hypotheek oversluiten

Als je goedkoper wilt wonen, meer zekerheid wilt en wanneer de oversluitboete lager is dan de kosten die je maakt.

Lees meer over hypotheek oversluiten

 

Rentemiddeling
Rentemiddeling

Je rente is hoger dan 4.0%, de rentevaste periode duurt nog minimaal 24 maanden, je huis staat onder water, de oversluitboete is erg hoog of je inkomen is niet hoog genoeg om de hypotheek over te kunnen sluiten.

Lees meer over rentemiddeling

 

Renteopslag verlagen
Renteopslag verlagen

Je huis is meer waard geworden of je hebt aardig wat afgelost, dan kun je je geldverstrekker vragen om je renteopslag te laten verlagen.

Lees meer over renteopslag verlagen

Extra besparen op de maandlasten? Dat kan met:

 

Extra aflossen

Als je je hypotheek versneld afbetaalt, levert dat op de korte en lange termijn voordeel op. Daarnaast kan je in aanmerking komen voor vervallen van de renteopslag. Bij extra storten verlaag je de maandpremie van een (bank)spaarhypotheek door een extra inleg. Let op: hier gelden fiscale regels.

 

Lees meer over extra aflossen

 

Overlijdensrisicoverzekering aanpassen

De premies zijn in de afgelopen jaren lager geworden, maar er zijn ook nieuwe aanbieders met nieuwe verzekeringen. Een overstap kan zorgen voor een lagere premie én betere voorwaarden.

 

Lees meer over overlijdensrisicoverzekering aanpassen

 

 

En is jouw persoonlijke situatie veranderd, dan kan het volgende ook verstandig zijn:

Aflosvorm veranderen

Een andere baan, gezinsuitbreiding, pensioen, een scheiding, andere woonwensen: er kan nogal wat veranderen in een mensenleven. Misschien wil je daarom sneller of meer aflossen en dus kan het verstandig zijn om de aflosvorm van je hypotheek aan te passen.

 

Lees meer over aflosvorm aanpassen

Wat kost rente verlagen?

Ga je je hypotheek aanpassen? Houd er rekening mee dat je bijna altijd kosten zult moeten maken. Maar in de meeste gevallen verdien je die ook weer terug. 

Deel deze pagina