Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Mijn persoonlijke situatie en woonwensen zijn anders geworden

Aflosvorm veranderen

Als je de aflosvorm van je hypotheek verandert, dan wijzig je de manier waarop je de hypotheek terugbetaalt. Zo zorg je dat je hypotheek weer past bij jouw levensstijl en toekomstplannen. Je gaat bijvoorbeeld van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek. Bestaat de hypotheek uit meerdere leningdelen, dan kun je ook één deel laten aanpassen, al is dit niet bij elke aanbieder mogelijk. 

 

Meer weten?

Een adviseur bekijkt wat de reden voor de aanpassing is en of dit wel de juiste oplossing is. Of dat er andere manieren zijn om je (nieuwe) woonwens te realiseren. Daarna zet een adviseur de aanpassing voor je in gang.

 
  • Persoonlijke situatie als uitgangspunt
  • Onafhankelijk hypotheekadvies bij aflosvorm veranderen Alle aanbieders onder één dak
  • Kosteloos kennismaken
Maak een afspraak

Waarom de aflosvorm veranderen?

  • Je persoonlijke situatie is veranderd (nieuwe baan, gezinsuitbreiding, pensioen, scheiding, etc.)
  • Plannen voor een verbouwing.
  • Sneller aflossen.
  • Meer flexibiliteit.
  • Meer zekerheid (bijvoorbeeld omdat je nu een beleggingshypotheek hebt).

 

Hoe werkt aflosvorm veranderen?

Je gaat de manier waarop je de hypotheek terugbetaalt veranderen. Als je bijvoorbeeld sneller of direct wilt aflossen kun je een aflossingsvrije hypotheek laten omzetten naar een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Of je wilt af van de onzekerheid van bijvoorbeeld een beleggingshypotheek en zeker weten dat je aan het einde van de looptijd genoeg geld hebt om de hypotheek in één keer af te lossen.

 

Lees meer over de verschillende hypotheekvormen.

Schakel een adviseur in

Je hypotheek laten aanpassen doe je liever niet zelf, omdat er veel zaken zijn waar je op moet letten. Een adviseur weet exact wat er bij welke geldverstrekker wel en niet mogelijk is, en kan je handige tips geven.

 

Wat kost aflosvorm veranderen?

Houd bij het aanpassen van je hypotheek rekening met kosten, alhoewel deze niet zo hoog zijn als bij bijvoorbeeld de hypotheek oversluiten. Je betaalt je adviseur voor de tijd die hij of zij bezig is met het uitzoeken en doorrekenen van de mogelijkheden en het regelen van de wijziging zelf. Ook een aanbieder kan kosten rekenen voor het doorvoeren van de wijziging.

 

Wanneer niet de aflosvorm veranderen?

Wil je je maandlasten verlagen? Dan is het aanpassen van aflosvorm meestal niet dé oplossing. Besparen is bij een wijziging eerder een fijne bijkomstigheid. De kans is groter dat je kunt besparen als  je gaat voor oversluiten, rentemiddelenextra aflossen of een nieuwe overlijdensrisicoverzekering.

Wonen zonder zorgen met Seef

Het woont fijner als je zeker weet dat je hypotheek en andere financiële zaken goed geregeld zijn. Met Seef checkt je adviseur regelmatig of alles nog in orde is.

Stel je vraag

Deel deze pagina