Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantieregeling die uitbetaalt wanneer je je hypotheek langere tijd niet kunt betalen of wanneer je buiten jouw schuld om in de problemen komt. In dit geval staat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen borg voor de lening.

 

Waarborgfonds

Het Waarborgfonds staat garant voor de terugbetaling van je hypotheeklening aan de geldverstrekker. Je betaalt hiervoor een eenmalig bedrag aan borgtochtprovisie. Deze borgtochtprovisie bedraagt 0,7% over het totale hypotheekbedrag. In ruil daarvoor krijg je een rentekorting voor je hypotheek. Dit voordeel kan in sommige gevallen oplopen tot 0,60%.

 

Voorwaarden Nationale Hypotheek Garantie

Je kunt een hypotheek met NHG aanvragen via een geldverstrekker of Huis & Hypotheek-adviseur. Zij kunnen ook beoordelen of je aan alle voorwaarden voldoet. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De maximale hypotheek inclusief kosten voor aankoop is € 325.000,-.
  • Is er sprake van energiebesparende voorzieningen zoals isolatie of hoog rendement beglazing dan mag er tot 6% extra worden meegefinancierd. De extra leenruimte mag uitsluitend worden besteed aan energiebesparende voorzieningen. 
  • Je moet zelf eigenaar/bewoner zijn.

Mogelijkheden met Nationale Hypotheek Garantie

Wil je meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie? Maak dan een afspraak met een adviseur van Huis & Hypotheek.

 

Maak direct een afspraak

 

Gerelateerde items:

Geen omkijken naar je financiƫn?

Dan ga je voor Seef!
Hoe werkt Seef?
Deel deze pagina