Ontdek de 2022 woontrends

Ontdek de 2022 woontrends

Welke woontrend in 2022 zijn daar om je huis volledig te kunnen afstijlen. Creëer daardoor een huis waarin je prettig en nuttig kan wonen.

Woontrends blijven komen en gaan, maar Huis & Hypotheek houdt ze in de gaten, zodat jij je huis in 2022 up to date kunt maken. Zo kun je van je huis een thuis maken. Met deze tips kun je, hoe klein deze veranderingen ook zijn, toch hét verschil in je interieur aanbrengen.

Minimalistisch

Een echte 2022 woontrend als het gaat om je huis zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken is minimalistische styling. Dit is perfect voor een kleine woning waar elke vierkante meter telt. Door bijvoorbeeld kleine aanpassingen te doen in je accessoires, of de organisatie in deze producten, kun je hét verschil maken in je ruimte. Maak gebruik van één grote eyecatcher. Door gebruik te maken van één groot accessoire, oogt de ruimte vaak groter dan dat je overal tierelantijntjes neerzet. Hierin kun je verschillende bronnen gebruiken voor inspiratie, zoals Marie Kondo. Deze styliste geeft tips, in onder andere een Netflix serie, om het meeste uit jouw huis te halen in stijl.

Home style chique

Home style chique staat voor een luxe beleving maken in je eigen huis. Hierin worden natuurlijke kleuren met neutrale tinten in toegevoegd zodat je eigen home style chique staat voor het maken van een luxe beleving in je eigen huis. Voor deze trend worden natuurlijke kleuren en neutrale tinten gebruikt, zodat er een rustige uitstraling ontstaat en jouw accessoires er mooier uitkomen. Dit zorgt voor een chique uitstraling. Accessoires en meubelen met bijzondere texturen en hoeken maken de trend helemaal af. Zo wordt het interieur in jouw woning één geheel. Riviѐra Maison is een goed voorbeeld van home style chique, de tips en artikelen die worden aangeboden op de website van Riviѐra Maison bieden voor jou inspiratie om je huis in te richten met luxe elementen. Het resultaat: een luxe beleving geeft, net als in een hotel.

woontrends 2022 home style chique

Duurzame woontrends

Je wilt iets doen tegen klimaatverandering en milieuvervuiling, maar hoe kun je klein beginnen om mee te helpen aan dit probleem? Dat kan bijvoorbeeld door gerecyclede producten te gebruiken of door je eigen herbruikbare tas mee te nemen naar de supermarkt in plaats van telkens een plastic tas kopen. Maar meer specifiek op je huis gericht, kun je jouw oude kleding bijvoorbeeld hergebruiken als schoonmaakdoeken. Door de oude, misschien al beschadigde, kleding ergens anders voor te gebruiken ben jij actief bezig met recyclen. Maar je kunt ook oude meubelen en accessoires opfrissen en hergebruiken om ze een nieuw leven te geven of eens langsgaan bij de kringloopwinkel om vintage meubelen te shoppen. Het voordeel is dat de vintage meubelen vaak scherp geprijsd zijn, dus het is ook nog eens beter voor je portemonnee in plaats van het continu aanschaffen van nieuwe meubelen.

Hybride werken

Door het wonen en werken te combineren, dat het geval was de laatste jaren, is je thuis ook je werkplek geworden. In de inrichting en gebruik van je ruimte is een Door van je woonplek ook je werkplek te maken, zoals we de afgelopen twee jaar inmiddels wel gewend zijn, heeft hybride werken bij velen zijn invloeden gehad op de indeling van het huis. Door een plek in je huis te maken die je voor meerdere doelen kunt gebruiken (werken, studeren, lezen, ect.), haal je het meeste uit je leefruimte. Zo zorg je voor een optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld een klaptafel gebruiken of een nis, zodat je werkplek minder zichtbaar is vanuit je woongedeelte.

woontrends 2022 hybride werken

Benieuwd wat deze trends voor jouw huis kunnen betekenen? Ga dan vooral experimenteren. Wat de trend ook is, je kunt jouw eigen ideeën bedenken en uitwerken in verschillende ontwerpen. Zo geef je jouw woning de perfecte make-over!

Maak een afspraak

Ben je van plan om binnenkort een verbouwing te ondergaan om op die manier de trends van 2022 terug te laten komen in je woning? Dan helpt Huis & Hypotheek je graag! We kijken tijdens een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek naar jouw mogelijkheden.

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback