Vijf tips voor een origineel kerstfeest in 2020!

Vijf tips voor een origineel kerstfeest in 2020!

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de (kerst)slingers ophangen! In plaats van na te denken over wat er dit jaar niet kan, denken wij graag na over wat er wél kan. Daarom hebben we vijf leuke tips bedacht om de kerst dit jaar weer feestelijk door te kunnen brengen. Op afstand en toch dichtbij. Lees dus snel verder!  

1. Kerst buitenshuis

Dit jaar kun je eindelijk gebruiken als goed excuus om alle familietradities te doorbreken! Mocht je een ruime tuin hebben, dan kun je ervoor kiezen om het kerstfeest buitenshuis voort te zetten. Bijvoorbeeld met een winter barbecue of walking diner! Lekker eten en glühwein staan uiteraard op het menu. Maar houd wel even rekening met het feit dat we in Nederland wonen en het weer nog wel eens roet in het eten kan gooien (in dit geval regen). Plan het dus goed uit!

2. Steun jouw lokale restaurant

Hoewel kerst altijd gekoppeld wordt aan gezelligheid en warmte, vergeten we soms wel eens dat de voorbereiding van het kerstdiner niet altijd zonder slag en stoot gaat. Met welk gerecht ga ik mijn schoonouders weer dit jaar verrassen (of niet)? Wanneer haal ik alles in huis? Hoeveel tijd heb ik überhaupt om alles te maken? Deze vragen spoken niet door je hoofd wanneer je besluit om een drie of viergangenmenu gewoon vooraf te bestellen bij jouw favoriete lokale restaurant. Zo zijn zij ook weer heel blij met jou!

3. Video-kerstdiner

Niet het leukste scenario, maar het mag toch niet ontbreken in dit lijstje. Mocht dit scenario werkelijkheid worden, dan zou je met de familie kunnen afspreken om ieder een zo origineel mogelijk decor te maken. Veel videochatservices hebben functies die je hier een handje bij helpen. Dat zorgt toch voor een gezellig beeld op jouw laptopscherm! Ook kan de ‘mute’ knop af en toe goed van pas komen als het íets te gezellig wordt. 

4. Ga erop uit in de natuur!

Een ander leuk idee is om samen met het gezin een huisje midden in de natuur te boeken. Zo kun je even met z’n allen in een nieuwe omgeving tot rust komen en helemaal opladen voor het nieuwe jaar. Denk bijvoorbeeld aan een tiny house midden op de Veluwe of aan wat modernere huizen op één van de vele vakantieparken in Nederland.

5. Langs de deuren

Heb je kinderen die het wel heel erg jammer vinden dat ze oma en opa dit jaar misschien niet kunnen zien tijdens de kerst? Verras deze familieleden dan met een lekker kerstontbijt of diner langs de deur, op veilige afstand uiteraard. Het kan een voorbereidingswerkje zijn, maar des te leuker om de blije en verraste gezichten te zien.

Het eerste gesprek is altijd gratis

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback