Laat het niet te warm worden onder de voeten: verduurzaam!

Laat het niet te warm worden onder de voeten: verduurzaam!

Wil je een huis dat in de zomer koel blijft en in de winter warm? Denk dan eens aan investeren in verduurzaming van jouw huis. Door goede isolatie kan jouw energierekening lager worden. Op lange termijn kan dit erg voordelig zijn. Bovendien kun je hier subsidie voor krijgen. Weet jij je nog geen raad met het investeren in energiebesparende maatregelen? Lees dan verder over de financieringsmogelijkheden voor een duurzaam huis. Er is meer mogelijk dan je denkt. 

Het financieren van een duurzaam huis: Hoe doe ik dat?

Subsidie aanvragen

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) geven woningeigenaren de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor bijvoorbeeld een zonneboiler, warmtepomp, isolatiemaatregelen en een aansluiting op een warmtenet. De Rijksoverheid heeft een stappenplan opgesteld, zodat jij precies weet welke stappen je moet doorlopen om jouw subsidie te krijgen.

Verhoging hypotheek

Voor energiebesparende maatregelen mag je tot maximaal 106 procent van je woningwaarde lenen. De voorwaarde is wel dat het bruto jaarinkomen van het huishouden minstens € 33.000,- is. Daarnaast mag je bij de inkomenstoets van je maximale hypotheekbedrag € 9.000,- euro extra lenen dat uitsluitend bedoeld is voor de investering in verduurzaming. In geval van een energie neutrale woning mag € 15.000,- buiten beschouwing worden gelaten. Bij een Nul-op-de-Meter (NOM) woning is dit bedrag zelfs € 25.000,. De hypotheeklasten gaan daardoor omhoog, maar je energiekosten kunnen aanzienlijk dalen. Soms kun je profiteren van een rentekorting voor energiezuinige woningen.

Lenen van de overheid

De overheid biedt ook een energiebespaarlening aan. Dit is een lening die grotendeels wordt gefinancierd door de Rijksoverheid. De leningen die worden verstrekt zijn maximaal € 25.000,- waarbij de looptijd afhankelijk is van de hoogte van de lening. Bestaat de kans dat je huis energieneutraal is na het treffen van maatregelen, dan kan de lening zelfs verhoogd worden tot € 65.000,-. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Groene lening via geldverstrekker

Er zijn diverse geldverstrekkers in Nederland actief die hun eigen vorm van een duurzame lening aanbieden. Dit zijn persoonlijke leningen die je naast jouw hypotheek kunt afsluiten. Het inkomen en eventuele schulden spelen vanzelfsprekend een rol bij het afsluiten van een groene lening en de hoogte van het te lenen bedrag.

Huren of leasen

Ook bestaat de optie om energiebesparende maatregelen te huren of leasen. Door zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp te huren, hoef je niet in één keer een groot bedrag uit te geven aan energiebesparende maatregelen. Vaak is het wel zo dat je via deze weg uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer je investeert.

Doe de gratis Energie Bespaarcheck

Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening én verhoog je het wooncomfort in huis. Denk bij energiebesparende maatregelen bijvoorbeeld aan het installeren van zonneboilers en zonnepanelen of het aanbrengen van gevel-, dak- of vloerisolatie. Maar ook aan het plaatsen van energiezuinige kozijnen en isolatieglas. Ook benieuwd naar welke stappen jij kunt zetten? Vul de online check in!

Of wil je weten wat voor jouw persoonlijke situatie mogelijk is?

Het eerste gesprek is altijd gratis.

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback