Kan jouw huidige hypotheek goedkoper?

Kan jouw huidige hypotheek goedkoper?

Besparen op je hypotheeklasten, dat klinkt voor velen als muziek in de oren. Je hypotheek oversluiten is de meest voorkomende manier om te kunnen besparen op jouw hypotheeklasten. Door de historisch lage rente kan dit voor sommigen zeer interessant zijn, doordat je mogelijk kunt besparen op de maandlasten.

Waarom het oversluiten van je hypotheek gunstig kan zijn

Is de huidige rente op dit moment lager dan wat je nu betaalt? Dan kan het aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten. Door de hypotheek aan het einde van je rentevaste periode over te sluiten naar een andere aanbieder, profiteer je gelijk van lagere maandlasten. Wil je tussentijds je hypotheek oversluiten? Dat kan! Als je tussentijds wilt oversluiten, betaal je een boeterente. Boeterente is het bedrag dat de geldverstrekker in rekening brengt wanneer je eerder dan afgesproken je hypotheek aflost. Ondanks de boeterente kan het alsnog voordeliger zijn om over te sluiten.

Andere hypotheekvorm

Naast het besparen op je maandlasten kun je bij het oversluiten van je hypotheek ook kiezen voor een andere hypotheekvorm. Wanneer je situatie verandert, kan het prettig zijn dat je hypotheek mee verandert. Je kunt een hypotheek oversluiten om bijvoorbeeld betere voorwaarden te krijgen of om meer af te lossen.

Oversluiten op een rijtje

  • Lagere rente = lagere maandlasten. (Met uitzondering bij een (bank-) spaarhypotheek.)
  • Oversluiten kan gunstig zijn als je persoonlijke situatie is veranderd en je wilt dat jouw hypotheekvoorwaarden daar (weer) op aansluiten.
  • Heb je plannen voor een grote verbouwing? Dan kan oversluiten misschien meer mogelijkheden bieden.
  • Heb je te maken met een boeterente? De eventuele boeterente is aftrekbaar.
  • Je hebt meer zekerheid als je de rente lang vastzet.
  • Zit je aan het einde van de rentevaste periode? Dan heb je niet te maken met een boeterente.

Laat je adviseren!

De hypotheekadviseurs van Huis & Hypotheek weten precies welke mogelijkheden er zijn voor het oversluiten van je hypotheek. Maak een afspraak en laat je adviseren over welke mogelijkheden er allemaal voor jou zijn. Kom je liever niet langs op kantoor? Geen zorgen, onze adviseurs plannen ook graag een bel- of video-afspraak met je in!

Het eerste gesprek is altijd gratis

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback