Jouw tuin of balkon zomerklaar maken doe je zo!

Jouw tuin of balkon zomerklaar maken doe je zo!

De natte winter ligt achter ons en een seizoen vol bloei en aangename temperaturen staat voor de deur: de lente! Het is daarom nu een mooi moment om jouw groene vingers te gebruiken en de tuin (of het balkon) eens flink onder handen te nemen. En natuurlijk heeft Huis & Hypotheek een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je dit het beste kan aanpakken. 

De grote schoonmaak

Voordat je je tuin kan volstoppen met verschillende mooie bloemen en kleuren, moeten eerst de winterrestjes opgeruimd worden. Haal daarom allereerst de dode knoppen, takken en het onkruid weg. In de winter beschermen de afgevallen bladeren namelijk de grondlaag van de vrieskou, maar in de lente kan deze beschermlaag weer weggehaald worden. Verzamel al deze bladeren en doe ze in de groene bak. Struiken en planten die stiekem al zijn gaan groeien, kun je voorzichtig snoeien. Zo kunnen ze op de juiste manier weer verder groeien de komende tijd. Voor struiken geldt wel dat je deze 10 à 15 centimeter van de stam moet snoeien.

Breng kleur in de tuin

Na een grote schoonmaak, kun je je tuin of balkon gezellig maken met vrolijke voorjaarsbloemen. Viooltjes of narcissen zijn bijvoorbeeld typische lentebloemen en kun je in bakken, potten of borders planten. Ook al ben je iets te laat met het planten van bollen in de tuin (het najaar is daar eigenlijk de ideale periode voor), kan dit nog wel! Zo zul je iets later in het jaar nog kunnen genieten van deze mooie voorjaarsbloemen. Als je zaadjes wil gaan planten, kun je dit het beste binnen doen. Buiten is het daar nog net iets te koud voor.

Maak van je tuin een tweede huiskamer

Doordat het in de lente langer licht is, zul je waarschijnlijk ook weer langer buiten willen zitten. Geen zin om te investeren in nieuwe, dure tuinmeubels? Dan kun je natuurlijk ook je oude meubelen voorzien van een nieuw likje verf. Ook zijn op verschillende webshops leuke tuinaccessoires te koop voor een prikkie. Denk aan tuinlichtjes (op zonne-energie!), vrolijke bloempotten, leuke kussens… Daarmee creëer je sfeer in de tuin!

Onderhoud je tuin

Als je je tuin mooi wil houden, moet je er ook de komende tijd nog af en toe wat tijd in steken. Het gras moet gemaaid worden, het onkruid moet gewied, misschien heeft je schuur nog een laagje verf nodig of lijken de tuintegels niet meer schoon te krijgen. In dat laatste geval kun je nog een hogedrukspuit lenen of huren om dit soort klusjes te klaren. Hoewel dit niet de allerleukste klusjes zijn, heb je er wel een hele hoop plezier van verder in de lente en de zomer.

En misschien wakkeren deze klusjes juist het fijne lentegevoel bij jou aan, dus ga lekker naar buiten!

Het eerste gesprek is altijd gratis

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback