Je kind meeverzekeren

Je kind meeverzekeren

Door de komst van je kindje moet er van alles geregeld worden. Kleertjes kopen en de babykamer inrichten bijvoorbeeld. Maar ook geldzaken. Je leven zal er namelijk totaal anders uit gaan zien. Daarom is het goed jouw financiële situatie onder de loep te nemen. Check welke verzekeringen je na de geboorte van je kind nog wilt afsluiten. Of pas de dekking van bestaande verzekeringen aan je nieuwe situatie aan. In dit artikel zetten we alvast wat verzekeringen voor jou op een rijtje waar je aan moet denken.

Zorgverzekering

Kinderen zijn gratis meeverzekerd in de zorgpolis van hun ouders. Zorg dat je baby binnen 4 maanden na de geboorte is aangemeld bij jouw zorgverzekering of die van je partner.

Inboedelverzekering

Pas je inboedelverzekering aan, zeker als je inboedel flink is gestegen door de aankoop van bijvoorbeeld een babykamer, kinderwagen of een nieuw fototoestel. Zorg ervoor dat de verzekerde waarde gelijk is aan de nieuwwaarde van de verzekerde inboedel.

Aansprakelijkheidsverzekering

Kinderen ontdekken de wereld met hun mond en handen. Daarom loop je met kinderen waarschijnlijk meer risico op schade. Sluit daarom een aansprakelijkheidsverzekering af. Deze verzekering vergoedt schade die jouw gezin aan anderen toebrengt. Dus ook die bal door de ruit van de buren. Als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt, kun je je kind meeverzekeren of het eigen risico uitsluiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Stel dat je als ondernemer door ziekte of een ongeval niet meer (fulltime) kunt werken. Je inkomen neemt dan aanzienlijk af, terwijl je vaste lasten doorlopen. Heb je genoeg geld om deze periode te overbruggen? Of doe je er verstandig aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten?

Overige verzekeringen

Check ook hoe het staat met je rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en uitvaartverzekering. Zo voorkom je om voor vervelende verrassingen te staan.

Wat kan een adviseur voor jou doen?

Een adviseur van Huis & Hypotheek helpt je met de financiële kant van jouw nieuwe gezinssituatie. We stemmen de verzekeringen af op jouw dagelijks leven. We zorgen dat je niet onder- of oververzekerd bent. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Het eerste gesprek is altijd gratis

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback