Investeer je vakantiegeld in eigen huis en tuin

Investeer je vakantiegeld in eigen huis en tuin

Is jouw vakantiebestemming dit jaar 'Tuinerife' of 'Zakynthuis' en wil jij jouw wooncomfort verhogen? In de maand mei ontvangen de meeste mensen hun vakantiegeld. Een mooi moment om alle achterstallige klusjes op te pakken om zo tijdens de zomer optimaal te kunnen genieten van eigen huis en tuin. Benieuwd hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij vertellen je hoe je jouw vakantiegeld investeert in je eigen woning om zo je wooncomfort te verhogen én de waarde te laten toenemen. Een win-win situatie, toch?

Creëer meer ruimte in je woning

Droom jij al enkele jaren van een nieuwe badkamer of zou je graag meer ruimte in je woning willen creëren? Het plaatsen van een aanbouw, serre of dakkapel kan hier de perfecte oplossing voor zijn. Je vakantiegeld kan dan goed van pas komen. Een ruimtelijke woning verhoogt jouw wooncomfort en als bonus stijgt de waarde van je huis. 

Zie je een complete verbouwing niet zo zitten? Dan kun je ook eens kijken naar achterstallige klusjes die je makkelijk kunt oppakken. Zijn je kozijnen aan een nieuw likje verf toe? Of wil je ze misschien helemaal vervangen? Een vakantie in eigen huis en tuin is een geschikt moment om dit soort klusjes aan te pakken en je vakantiegeld hiervoor te gebruiken.  

Vakantie(geld) in eigen tuin

De zomermaanden zijn uitermate geschikt om jouw tuin een flinke upgrade te geven. Je kunt je vakantiegeld inzetten om een luxe lounge set aan te schaffen, een nieuwe schutting te plaatsen of nieuwe planten en bloemen in de tuin te planten. Heb je altijd gedroomd van zo’n luxe staande BBQ? Misschien is het nu wel hét moment om jezelf en je gezin te verwennen door deze aan te schaffen. De zomeravonden zullen ongetwijfeld onvergetelijk zijn.

Woning verduurzamen

Met de huidige gas- en energieprijzen is het geen overbodige luxe om te investeren in een duurzame woning. Door je woning te verduurzamen geniet je op korte en lange termijn van verschillende voordelen. Wanneer je bijvoorbeeld in de zomer je woning isoleert, profiteer je in het najaar al van lagere energierekening, meer wooncomfort en een gezondere leefomgeving. Daarnaast kunnen verduurzamende maatregelen een positief effect hebben op je woningwaarde en de verkoopsnelheid van je woning.

Extra aflossen

Geen tropische vakantiebestemming dit jaar? Mogelijk is extra aflossen op je hypotheek een mooie bestemming voor je vakantiegeld. Door extra af te lossen kunnen jouw maandlasten dalen. Je hypotheek vervroegd aflossen kan dus heel gunstig zijn. Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden en bespreek samen of aflossen in jouw situatie voordelig is.

Maak een afspraak

Ben je van plan om je vakantiegeld in je woning te investeren en heb je hierbij financieel advies nodig? We kijken tijdens een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek samen naar jouw mogelijkheden.Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback