Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Begrippenlijst A - Z

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantieregeling die uitbetaalt wanneer je de hypotheek langere tijd niet kunt betalen of wanneer je buiten je schuld om in de problemen komt. Wanneer je de hypotheek niet kunt betalen staat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen borg voor de lening.

 

Nationale Hypotheek Garantie » Waarborgfonds

Het Waarborgfonds staat garant voor de terugbetaling van de hypotheeklening aan de geldverstrekker. Je betaalt hiervoor een eenmalig bedrag aan borgtochtprovisie. Deze borgtochtprovisie bedraagt 1% over het totale hypotheekbedrag. In ruil daarvoor krijg je een rentekorting voor je hypotheek. Dit voordeel kan in sommige gevallen oplopen tot 0,8%.

 

Voorwaarden Nationale Hypotheek Garantie

Je kunt een hypotheek met NHG aanvragen via een geldverstrekker of Huis & Hypotheek-adviseur. Zij kunnen ook beoordelen of je aan alle voorwaarden voldoet. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De maximale hypotheek inclusief kosten voor aankoop of oversluiting is €265.000,-;
  • Je moet zelf eigenaar/bewoner zijn.

 

Mogelijkheden met Nationale Hypotheek Garantie

Voor meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie maak je een afspraak met een adviseur. Deze adviseert over hypotheken en kan je alles vertellen over de mogelijkheden van een hypotheek met NHG. Zo kies je voor de beste en voordeligste oplossing.

Stel je vraag