Begrippenlijst

Van A tot Z alle financiële begrippen in alfabetische volgorde uitgelegd.

Koopcomfort

De woningcorporatie biedt de gelegenheid om een huurhuis te kopen. Het huurhuis wordt door een onafhankelijke taxateur getaxeerd en daarna tegen de marktconforme prijs aangeboden. Bij koopcomfort geldt geen kortingsregeling.

Je krijgt bij koopcomfort echter wel een terugkoopgarantie. Deze terugkoopgarantie zorgt ervoor dat als je ooit wilt verkopen, de woningcorporatie de woning tegen een marktconforme prijs van je terugkoopt. Deze marktconforme prijs wordt gebaseerd op de taxatie door een onafhankelijke taxateur. Als de dan geldende taxatieprijs hoger is dan het aankoopbedrag is de winst volledig voor jou! Een eventuele waardevermindering wordt van de aankoopprijs voor de woningcorporatie afgehaald.

Je Huis & Hypotheek-adviseur bekijkt graag welke mogelijkheden je hebt bij koopcomfort. Hij neemt samen met jou je wensen en behoeften door en geeft je op grond daarvan een advies. Een van de eisen bij koopcomfort is dat de financiering met Nationale Hypotheek Garantie aangegaan wordt.

Voordelen koopcomfort:

  • Geen verkooprisico door terugkoopgarantie
  • Volledige waardestijging is voor jou

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback