Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Aflossingsvrije hypotheek

Wat zijn de nieuwe regels en ontwikkelingen?

Tot 2013 was de aflossingsvrije hypotheek een van de meest populaire hypotheekvormen. Tegenwoordig is het alleen nog maar mogelijk om rente af te trekken van hypotheken waarop je ook aflost. Dat is bij een nieuwe aflossingsvrije hypotheek niet het geval.

Geen recht op hypotheekrenteafrek

Het recht op hypotheekrenteaftrek vervalt bij bestaande aflossingsvrije hypotheken na dertig jaar. Daarna kun je dus niets meer aftrekken en daarom zullen je vaste maandlasten omhoog gaan. Daarbij wordt de hoogte van de hypotheekrenteaftrek sinds 2014 al stapsgewijs verlaagd. Sluit je een nieuwe aflossingsvrije hypotheek af aan het einde van je looptijd, dan betaal je de gehele looptijd een volledige rente. Deze nieuwe maatregelen zorgen ervoor dat de aflossingsvrije hypotheek veranderde van meest populaire vorm, naar de meest dure aflossingsvorm.

Strengere inkomenstoets

Ga je aan het einde van je hypotheeklooptijd voor verlenging? Dan is dit niet zo vanzelfsprekend. Geldverstrekkers doen dit waarschijnlijk dat aan de hand van een strengere inkomenstoets. Is jouw pensioen bovendien in zicht? Dan zal je inkomen waarschijnlijk minder worden en is een verlenging minder vanzelfsprekend.

Er zijn bovendien een aantal oude hypotheekproducten die momenteel al aflopen en vanwege een harde looptijd van dertig jaar niet verlengd kunnen worden. Daarom is het belangrijk om je hier nu al op voor te bereiden.

Advies nodig?

Een adviseur van Huis & Hypotheek kan makkelijk en snel nagaan of bovenstaande ook gevolgen heeft voor jouw geplande toekomst.

 

Bel mij terug

 

 
  • Kosteloze check
  • Persoonlijk advies
  • Klaar voor de toekomst
Maak een afspraak